ataktesfones@gmail.com

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Μετράνε ψήφους οι κυβερνητικοί εταίροι

 Μετράνε ψήφους οι κυβερνητικοί εταίροι
Τα νεύρα όλων είναι τεντωμένα με τη Νέα Δημοκρατία να αισθάνεται περισσότερο σίγουρη για την πειθαρχία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενώ στο ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ η κατάσταση είναι ρευστή.
Από το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται σε συνεχείς συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να σχεδιάσουν τις επόμενες κινήσεις τους, με αφορμή την επιμονή στο όχι της ΔΗΜΑΡ και την εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ.
Κύκλοι του Μαξίμου διαρρέουν πως είναι αισιόδοξοι στην
κυβέρνηση για υπερψήφιση των μέτρων και πως δεν ανησυχούν, αλλά σημειώνουν με νόημα πως θα ήταν καλή μία μεγάλη πλειοψηφία, προκειμένου και να περιοριστούν τα τραύματα στον κυβερνητικό συνασπισμό, αλλά και να σταλεί ένα μήνυμα προς το εξωτερικό.
Μάλιστα, στο Μέγαρο Μαξίμου κάνουν και αριθμητικές προβλέψεις για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας μιλώντας για 154 έως 155 ψήφους υπέρ των μέτρων.
Αντικείμενο των συσκέψεων είναι φυσικά και η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα μιλήσει με δραματικό τόνο και θα ξεκαθαρίσει πως η υπερψήφιση των μέτρων είναι η μόνη λύση για τη σωτηρία της χώρας.
Επαφές με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία είτε διαφωνούν είτε έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για την ψήφιση του πακέτου των μέτρων, άρχισε ο πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος.
Το μεσημέρι, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με τον Κώστα Σκανδαλίδη και λίγο αργότερα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μάρκο Μπόλαρη.
Στο μέτωπο της ΔΗΜΑΡ τώρα, ο Φώτης Κουβέλης εξακολουθεί να επιμένει στο όχι για τις αλλαγές στα εργασιακά και να ζητά να κατατεθούν σε ξεχωριστό άρθρο, κάτι που επεσήμανε και ο ίδιος στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά. Πάντως, τις τελικές απαντήσεις θα τις δώσει η ΔΗΜΑΡ τη Δευτέρα, οπότε συνεδριάζει η κοινοβουλευτική της ομάδα.
Πάντως, τις τελευταίες δύο ημέρες υπάρχει έντονη φημολογία στους κόλπους της ΔΗΜΑΡ πως ένας ή δύο βουλευτές του κόμματος προσανατολίζονται να υπερψηφίσουν τελικά τα μέτρα, παίρνοντας αποστάσεις από την επίσημη γραμμή του κόμματος.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Newsit
Πηγή: epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου