ataktesfones@gmail.com

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Δεν μας τα λέει καλά η SingularLogic...


Δεν μας τα λέει ούτε καλά, ούτε καθαρά η SingularLogic για την συλλογή και την εξαγωγή των αποτελεσμάτων το βράδυ της Κυριακής, ειδικά σε ένα περιβάλλον που οργιάζουν πληροφορίες, φήμες, υπόνοιες για νόθευση και εντέλει αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος.
 
Ενώ χθες ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε καθαρά θέμα ηλεκτρονικής αλλοίωσης των αποτελεσμάτων σήμερα η εταιρεία διέρρευσε ότι "Λόγω της ρευστότητας που πιθανόν να έχει το εκλογικό αποτέλεσμα και η οποία δεν έχει καμία σχέση με τις εκλογικές αναμετρήσεις του παρελθόντος και έχει ως αποτέλεσμα τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων να μοιάζουν με κινούμενη άμμο, η SingularLogic εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο να καθυστερήσει το χρόνο μετάδοσης της κάρτας με την ασφαλή πρόβλεψη, παρότι κάτι τέτοιο τεχνικά είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί μιάμιση περίπου ώρα αφότου κλείσουν οι κάλπες".
 
Δηλαδή, τι; Θα μαγειρεύουν όλο το βράδυ τα αποτελέσματα; Που βρισκόμαστε; Στη Τανζανία και δεν μπορούν να προχωρήσουν σε άμεση μετάδοση των αποτελεσμάτων;
Την θέση αυτ΄την εταιρείας την επιβεβαίωσε και ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Παπαδήμου, ο Τάσος Γιαννίτσης μετά τη «γενική πρόβα» που έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής στο υπουργείο Εσωτερικών για τη μετάδοση των αποτελεσμάτων.
Ο υπουργός Εσωτερικών έκανε, κατά δεύτερο, γνωστό ότι τεχνικά μπορεί να υπάρξει πρόβλεψη του αποτελέσματος με βάση το σύστημα ασφαλούς μετάδοσης της SingularLongic γύρω στις 9.30 το βράδυ της Κυριακής. Η πρόβλεψη αυτή, όπως είπε, μπορεί να γίνει με βάση το 10 ως 13% των τμημάτων.

«Πολιτικά όμως δεν ξέρω αν μπορούμε να πούμε το αποτέλεσμα αυτή την ώρα», υπογράμμισε ο κ. Γιαννίτσης. «Υπάρχουν διάφοροι παράμετροι οι οποίοι θα πρέπει να διευκρινιστούν». Ως παράδειγμα ανέφερε ότι αν δύο κόμματα είναι στο μεταίχμιο για το αν θα μπουν ή όχι στη Βουλή, αυτό αλλάζει συνολικά την κατανομή των εδρών. Ως δεύτερο παράδειγμα ανέφερε το ενδεχόμενο να υπάρχουν πολύ μικρές διαφορές μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου κόμματος ή του δεύτερου και του τρίτου, γεγονός που θα επηρεάσει και πάλι τη συνολική κατανομή των βουλευτικών εδρών.

Για να δούμε τι θα δούμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου