ataktesfones@gmail.com

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Αλβανοί και άλλοι λαθρομετανάστες πληρώνουν αδρά δικηγόρους και όχι μόνο για να πάρουν ελληνική ιθαγένεια !


Άκουσαν ότι καταργείται ο ραγκουσονόμος που αποδίδει ελληνική ιθαγένεια με συνοπτικές διαδικασίες σε αλλογενείς αλλοδαπούς και τις τελευταίες μέρες πηγαίνουν πολλοί, κυρίως Αλβανοί, στα αρμόδια γραφεία να ζητήσουν πληροφορίες για να συγκεντρώσουν τα....





απαιτούμενα δικαιολογητικά όσο πιο σύντομα μπορούν μήπως και προλάβουν. Υπάλληλος Δήμου εξηγούσε σε κάποιον από αυτούς ότι δεν αποδίδεται η ελληνική ιθαγένεια από τη μια μέρα στην άλλη, όσο κι αν απλοποίησε τη διαδικασία ο νόμος του 2010.
Ο Αλβανός του απάντησε αποστομώνοντάς τον:

- Υπάρχει κι άλλος δρόμος.

Ο υπάλληλος επέμενε να του εξηγεί τη διαδικασία αλλά ο Αλβανός επέμενε:

- Μου έχουν πει ότι υπάρχει δικηγόρος που σου βγάζει ιθαγένεια σε τρεις μήνες με 7.500 ευρώ κι αν έχεις να δώσεις πιο πολλά και σε ένα μήνα μπορεί!

Ο υπάλληλος έμεινε εμβρόντητος και ζήτησε να του πει που γίνονται αυτά αλλά ο Αλβανός αρκέστηκε να πει γενικά κι αόριστα ότι δεν τον γνωρίζει προσωπικά αλλά του έχουν μιλήσει γι αυτόν άλλοι και ότι δεν είναι ο μόνος αλλά υπάρχουν κι άλλοι τέτοιοι και χάρη σε αυτούς πήραν ελληνικό διαβατήριο συμπατριώτες του που "αλλιώς, δεν υπήρχε περίπτωση να πάρουν ελληνικό διαβατήριο κάποιοι συμπατριώτες του". Από το ειρωνικό μειδίαμα που συνόδευε αυτά τα λόγια καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για άτομα με μαυρισμένο ποινικό μητρώο που ο λαθρονόμος Ραγκούση αφήνει περιθώρια να μην αναζητηθεί! 

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι ανεξαιρέτως οι Αλβανοί που προσέρχονται στις Περιφέρειες και στους Δήμους για ιθαγένεια είτε δική τους είτε για τα παιδιά τους, δεν λένε:
- Θέλω να γίνω Έλληνας πολίτης,
αλλά 
- Θέλω να πάρω ελληνικό διαβατήριο!
Αυτό και μόνο καταδεικνύει ολοφάνερα ότι κανένας πρώην λαθρομετανάστης δεν αποκτά ελληνική συνείδηση παίρνοντας την ελληνική ιθαγένεια τόσο εύκολα με το λαθρονόμο αλλά την θέλει μόνο για την εξυπηρέτησή του, για να βρίσκεται στην Ελλάδα χωρίς να χρειάζεται να εργάζεται αφού η ελληνική ταυτότητα σε απαλλάσσει από το να μαζεύεις ένσημα για να ανανεώσεις την άδεια παραμονής ενώ μεθαύριο μπορεί να λάβει την κατώτατη του ΟΓΑ ως ανασφάλιστος υπερήλικας (αν ζει σε επαρχία) για διορισμούς στο δημόσιο κλπ.
Είναι ανάγκη να αποσυρθούν όλες οι ιθαγένειες που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα και να επανεξετασθούν σύμφωνα με το νέο νόμο που θα προκύψει αφού ευτυχώς ο λαθρονόμος Ραγκούση καταργείται. 'Ανθρωποι που είχαν ανθελληνική δράση και έλαβαν ιθαγένεια με το λαθρονόμο θα πρέπει να απελαθούν το συντομότερο δυνατόν αφού τους αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια. 
Καιρός να επιστρέψουμε στον παλιό νόμο ιθαγένειας που χρειαζόταν κάποιος να αποδείξει την αγάπη του γι αυτή τη χώρα περιμένοντας χρόνια και δίνοντας εξετάσεις σε ιστορία και γλώσσα ενώ το ποινικό μητρώο ήταν απαραίτητη προϋπόθεση.

Ανάγκη είναι επίσης να διαχωρισθούν οι ιθαγένειες που έλαβαν οι ομογενείς και να παραμείνουν αφού δυστυχώς, ο ανθέλληνας Ραγκούσης και το επιτελείο του έκρινε ότι έπρεπε να μπουν στο ίδιο τσουβάλι οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου για παράδειγμα με τους Αλβανούς λες κι είναι το ίδιο! Γι αυτό και τους έβαλε μαζί με τους πρώην λαθρομετανάστες στις ίδιες διατάξεις του νόμου. Αυτό είναι μεγάλη αδικία και πρέπει να αποκατασταθεί.

Ο λαθρονόμος Ραγκούση απέδωσε με παράνομο και αντισυνταγματικό τρόπο ελληνική ιθαγένεια σε πρώην λαθρομετανάστες που δεν είναι ελληνικής καταγωγής και δεν αισθάνονται Έλληνες. Κατά τη γνώμη μας έπρεπε και ο ίδιος ο Ραγκούσης να δώσει λόγο γι αυτό καθώς και όλοι όσοι το ψήφισαν.
Είχαν τέτοια λύσσα να αλλοιώσουν το πληθυσμιακό μας στοιχείο που έφτασαν σε σημείο να δίνουν εντολές στους υπαλλήλους Δημοτολογίων να παρανομούν προκειμένου να εγγράψουν ανήλικα παιδιά ξένων που πήραν ελληνική ιθαγένεια.
eglimatikotita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου