ataktesfones@gmail.com

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΤΑΧΥΠΛΟΟ ΤΗΣ ΦΡΟΝΤΕΞ ΕΔΕΣΕ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΤΑΞΕΙ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ... ΤΩΡΑ ΣΩΘΗΚΑΜΕ!!!

Ταχύπλοο σκάφος της γνωστής Frontex, που εδώ και καιρό περιπολεί στα σύνορα Ελλάδας Τουρκίας στον Έβρο, απέκτησε η Πρέβεζα! Ο λόγος για τον οποίο το σκάφος ελλιμενίστηκε στην Ηπειρωτική πόλη είναι για να καταδιώκει τους λαθρομετανάστες, που δια θαλάσσης προσπαθούν να φύγουν από την Ελλάδα προς την Ιταλία, στοιβαγμένοι –συνήθως- σε σαπιοκάραβα.


Βέβαια, πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται, γιατί πήγε στην Πρέβεζα το ταχύπλοο τώρα, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές;

«Ποιοι το έστειλαν; Και, αφού έχουν εντοπίσει το πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες, που μαστίζει την Ήπειρο, γιατί δεν το έστελναν μήνες τώρα;» ρωτούν και συνδέουν την κίνηση αυτή (προφανώς) με τις εκλογές της Κυριακής.

Το παράδοξο…
Βέβαια, το παράδοξο από την άφιξη του ταχυπλόου της Frontex στην Πρέβεζα είναι ότι –όπως εύστοχα σχολιάζει το ειδησεογραφικό σάιτ preveza-info.gr-, λίγο πιο πέρα από το σημείο που βρίσκεται το ταχύπλοο, υπάρχουν πολλοί λαθρομετανάστες που πωλούν CD's, γυαλιά, παιχνίδια κ.α.!
«Οι αρμοδιότητες του πληρώματος, μάλλον ξεκινούν και τελειώνουν στη θάλασσα. Για τη στεριά πρέπει να παρθούν άλλα μέτρα!» λένε χαριτολογώντας Ηπειρώτες.
Μακάρι, πάντως, το ταχύπλοο να μείνει στην Πρέβεζα για αρκετό καιρό και να μην ήρθε απλώς για τις εκλογές. Άλλωστε, τα Ηπειρωτικά παράλια μαστίζονται από τη λαθρομετανάστευση και η παρουσία, όχι μόνο ενός, αλλά περισσότερων ταχυπλόων είναι αναγκαία, για την άμβλυνση (όσο είναι δυνατόν) της λαθρομετανάστευσης… proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου