ataktesfones@gmail.com

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ βλέπει το IIF.



Την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των δύο μεγαλύτερων κομμάτων στην Ελλάδα, του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνει στην έκθεσή του το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF), προκειμένου να συσταθεί μια ισχυρή κυβέρνηση συνασπισμού που θα διασφαλίσει το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας.
Αναλύοντας τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων που...


 δημοσιεύτηκαν στις 18-20 Απριλίου, το IIF διαπιστώνει μια ελαφρά ανάκαμψη των δύο κυρίαρχων παρατάξεων, οι οποίες έχουν ούτως ή άλλως δεχθεί τεράστιο πλήγμα μετά την είσοδο της χώρας στο μνημόνιο.

Το ινστιτούτο, βέβαια, αναγνωρίζει πόσο δύσκολο είναι -δεδομένων των εντάσεων που έχουν δημιουργηθεί στο παρελθόν- να συνεργαστούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ συστήνοντας μια σταθερή κυβέρνηση για την ερχόμενη τετραετία. Ωστόσο, ο εκλογικός νόμος δίνει τη δυνατότητα στα δύο μεγάλα κόμματα να συστήσουν κυβέρνηση με προβάδισμα 8 εδρών συγκεντρώνοντας μόλις το 37% των ψήφων.

Επιπλέον, μια κυβέρνηση συνεργασίας θα θεωρηθεί από πολλούς δείγμα έλλειψης της ισχυρής λαϊκής εντολής που χρειάζεται το κυβερνών σχήμα προκειμένου να δρομολογήσει τις δύσκολες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να υλοποιηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης.

Εάν, ωστόσο, δεν επιτευχθεί συνεργασία των μεγάλων κομμάτων και την 7η Μαΐου προκύψει πράγματι ένα πολυκερματισμένο κοινοβούλιο, υπογραμμίζει το IIF, θα είναι αναγκαία η διατήρηση της μεταβατικής κυβέρνησης τεχνοκρατών, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές αργότερα μέσα στο έτος.

πηγή:naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου