ataktesfones@gmail.com

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ! Ο ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΟΥΠΗΣ

Τον κουτούπωσε ο Κουτούπης!
Και όμως… Βρέθηκε ο πρώτος Έλληνας που θα τα πάρει απο τον Πάγκαλο. Και ας είναι μόνο 10.000 ευρώ, όταν ο Θόδωρος μοιράζει αγωγές -ακόμη και σε απλούς πολίτες- πολλών χιλιάδων ευρώ, διότι έχει…. ανάγκες, μιας και όπως ξεδιάντροπα δήλωνε στα κανάλια δεν έχει να πληρώσει τα χαράτσια!
Η υπόθεση στην οποία αναφερόμαστε ξεκίνησε το 2009. Τότε ο Παπακωνσταντίνου επέλεξε τον 35χρονο οικονομολόγο, Ανδρέα Κουτούπη, για τη θέση του ειδικού γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών.

Η έκπληξη στην επιλογή ήταν πως ο πετυχημένος οικονομολόγος δεν ανήκε στο ΠΑΣΟΚ, αλλά στη Νέα Δημοκρατία (έχοντας μάλιστα εκλεγεί με ψηφοδέλτιό της μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος), και πολλοί ήταν εκείνοι που άρχισαν να μιλάνε για αξιοκρατικές επιλογές σε κρατικές θέσεις. Όμως το “σκληρό” ΠΑΣΟΚ -που τόσα χρόνια λυμαινόταν τον κρατικό κορβανά- δεν είχε πει την τελευταία του λέξη…


Δεν πρόλαβε να τοποθετηθεί ως στέλεχος της δημόσιας διοίκησης και την επομένη έμαθε απο τα ΜΜΕ την ανάκληση της απόφασης. Την “βρώμικη” δουλειά ανέλαβε για ακόμη μια φορά ο περιβόητος Ταρζάν, ο τρελός και με τη βούλα Μάκης Τριανταφυλλόπουλος. “Αποκάλυψε” λοιπόν ότι ο νέος ειδικός γραμματέας ΔΕΚΟ χλεύαζε το κυβερνών κόμμα μέσω facebook, με χαρακτηρισμούς όπως “τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ” και “τώρα θα τα κονομήσουμε” κ.α. Ο “Ταρζάν” μάλιστα τότε πανηγύριζε πως “έφαγε” τον οικονομολόγο. Την συνέχεια έδωσε ο ευτραφής Πάγκαλος, τον οποίο έβαζε μπροστά το ΠΑΣΟΚ, λες και είχε το ακαταλόγιστο -σημειωτέον το δικαστήριο δεν απαλλάσει λόγω βλακείας και τρέλας! Βγήκε λοιπόν ο Θόδωρος σε συνέντευξη στα “ΝΕΑ” (εκδότης- διευθυντής τότε ήταν ο μετέπειτα εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Παντελής Καψής) και αποκάλεσε τον οικονομολόγο “καραγκιόζη” και “σαχλαμάρα”, με αποτέλεσμα ο Ανδρέας Κουτούπης να καταθέσει σε βάρος του αντιπροέδρου μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση. Μάλιστα η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, είχε ζητήσει την άρση της βουλευτικής ασυλίας του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θόδωρου Πάγκαλου, αλλά ως γνωστόν κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει.
Λίγους μήνες πριν εκδικάστηκε η μήνυση του οικονομολόγου Ανδρέα Κουτούπη κατά του Θόδωρου Πάγκαλου για συκοφαντική δυσφήμιση. Το Πρωτοδικείο Αθηνών, με αριθμό απόφασης 345/2012, αποφάσισε: “… να γίνει εν μέρει δεκτή ως ουσιαστικά βάσιμη ως προς τον πρώτο εναγόμενο και να υποχρεωθεί ο τελευταίος (σ.σ. ο Πάγκαλος, δηλαδή) να καταβάλει στον ενάγοντα το ποσό των δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000) με το νόμιμο τόκο από την επομένη της επίδοσης της αγωγής μέχρι την εξόφληση…”.
Το δικαστήριο δέχτηκε πως ο Πάγκαλος έθιξε την τιμή και την υπόληψη του Ανδρέα Κουτούπη και του προκάλεσε επαγγελματική βλάβη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ο οικονομολόγος δεν πρόκειται να αφήσει στην τύχη της την υπόθεση, η οποία πραγματικά κόστισε σε όλα τα επίπεδα (αλήθεια ποια εταιρεία θα συνεργαζόταν με τον Κουτούπη, όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν κυβέρνηση και τον απέπεμψε με αυτό τον ατιμωτικό τρόπο και με τον Πάγκαλο να τον βρίζει δημοσίως;). Θα τον πάει τον Θόδωρο και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο μαζί με την Βουλή, ώστε να κατηγορηθούν γιατί δεν ανακαλέσανε την ασυλία, με σίγουρη την δικαίωσή του. Η ασυλία δεν έχει να κάνει με την αποζημίωση. Αυτή τη στιγμή ο Πάγκαλος του χρωστάει 10.000 ευρώ. Αν δεν τα δώσει, θα ακολουθήσει κατάσχεση του σπιτιού του! Αν πεθάνει θα πρέπει να του τα δώσει η κυρία του, η Χριστοφάκη. Αν κάνει έφεση δικάζουν σε ένα χρόνο ξανά… και θα τους ξαναπληρώσει τα δικαστήρια! Πραγματικά, είναι ή δεν είναι τρομερή είδηση ότι βρίσκει το δίκιο του ένας Έλληνας, απέναντι σε έναν πολιτικό και μάλιστα του βεληνεκούς (και… εκτοπίσματος) του Θόδωρου Πάγκαλου; Τι σημαίνει αυτό; Πως οι πολιτικοί δεν είναι αήττητοι και όταν θέλει η Δικαιοσύνη και λειτουργεί άνευ παρεμβάσεων και πιέσεων, πράττει πάντα τα δέοντα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου