ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΝΕΟ:Εκατοντάδες αυτοκτονίες στις Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας


Η πρόσφατη αυτοκτονία του 20χρονου παλικαριού, του Στρατιώτη Πυροβολικού Η. Μ., που υπηρετούσε στην 180 Μοίρα Κατευθυνόμενων Βλημάτων...ΧΩΚ, την προηγούμενη Τετάρτη 02 Μαΐου 2012, σοκάρισε την ελληνική κοινωνία και την υποχρέωσε να σκεφτεί, έστω και για λίγο, ποιες είναι οι συνέπειες της βίαιης ταξικής πολιτικής της άθλιας συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, αλλά και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν οι νέοι εγκλωβισμένοι στον αναχρονιστικό και απάνθρωπο θεσμό της υποχρεωτικής στράτευσης.

«Υποχρέωση» που φυσικά οι αστοί πολιτικοί αρχηγοί αποφεύγουν σαν το διάβολο το λιβάνι!

Όμως και στην Τουρκία δεκάδες χιλιάδες είναι τα θύματα, κυρίως νέοι, του πολέμου που έχει εξαπολύσει εδώ και χρόνια το αστικό κατεστημένο εναντίον ενός τμήματος του λαού, της κουρδικής μειονότητας.

Όμως υπάρχει και ένας δεύτερος, Ακήρυκτος Πόλεμος, που διεξάγει ο Τουρκικός Στρατός ενάντια στο προσωπικό του.

Τα νούμερα των αυτοκτονιών πραγματικά σοκάρουν. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Vatan τα τελευταία 5 χρόνια έχουν αυτοκτονήσει 408 στρατιώτες και αξιωματικοί των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στα χέρια του το Υπουργείο Άμυνας της γειτονικής χώρας τα τελευταία 10 χρόνια έχουν σκοτωθεί 1470 στρατιώτες και αξιωματικοί από αυτοκτονίες, ατυχήματα, πυρκαγιές και τροχαία ατυχήματα. 

Ο Τουρκικός στρατός παρουσιάζεται να λαμβάνει μέτρα και στα στρατόπεδα ξεκίνησαν να λειτουργούν κέντρα ψυχολογικής στήριξης. Στόχος είναι η βοήθεια σε όσους αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα και η άμεση μείωση του αριθμού των αυτοκτονιών.

Αυτό όμως που κανένας δεν αναφέρει είναι οι βαθιές ταξικές ανισότητες που χαρακτηρίζουν τον Τουρκικό Στρατό. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μορφωμένοι νέοι, κυρίως των αστικών κέντρων, κάνουν μικρότερη θητεία και σε μονάδες μακριά από την πρώτη γραμμή της Νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Τόσο ο πόλεμος που διεξάγει το τουρκικό αστικό κατεστημένο, κεμαλικό και ισλαμικό, εναντίον της Κουρδικής μειονότητας, όσο και ο Ακήρυκτος πόλεμος των αυτοκτονιών και ατυχημάτων, είναι ένας Πόλεμος μεταξύ Φτωχών, για τα συμφέροντα του κόσμου του πλούτου. 

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου