ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Συλλήψειςγια χρηματισμό ψηφοφόρων


Συλλήψειςγια χρηματισμό ψηφοφόρων
Επτά συνολικά άτομα συνελήφθησαν το μεσημέρι της Κυριακής των εκλογών για παραβάσεις του εκλογικού νόμου σε συνοικία Ρομά στην Ξάνθη. Συγκεκριμένα, μετά από καταγγελία, η αστυνομία συνέλαβε τρία άτομα να μοιράζουν σε άλλους τέσσερεις αθίγγανους ψηφοδέλτια αντί χρηματικού αντίτιμου, τα οποία θα διοχέτευαν κατάλληλα σε ψηφοφόρους του οικισμού όπου διαμένουν στην Ξάνθη.


Πληροφορίες του ThrakiToday.com οι οποίες διασταυρώθηκαν από ανώτερο αξιωματικό της αστυνομίας θέλουν να σχηματίζεται δικογραφία εις βάρος των επτά ατόμων κατά παραγγελία της εισαγγελίας Ξάνθης. Από την έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκε βιβλίο στην οικία του ενός εκ των τεσσάρων Ρομά στο οποίο σημειώνονταν ονόματα ψηφοφόρων, αυτοκίνητα με πινακίδες κυκλοφορίας αλλά και φυσικά πρόσωπα, δίπλα στα οποία αναγράφονταν ποσά και αντίστοιχες δαπάνες για καύσιμα και λοιπά. 

Παράλληλα, οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για ομολογία ενός εκ των συλληφθέντων και η οποία αναφέρει το χρηματικό ποσό των 200.000 ευρώ ως αντίτιμο το οποίο έδωσαν οι Ε.Τ. και Ε.Σ., στενοί συνεργάτες πρωτοκλασάτου στελέχους μεγάλου ελληνικού κόμματος που λειτουργούσαν για λογαριασμό του, ώστε να διανεμηθεί μαζί με τα ψηφοδέλτια.

Η υπόθεση κρίνεται από τους γνωρίζοντες τις πολιτικές ισορροπίες και την εκλογική συμπεριφορά των κατοίκων της συγκεκριμένης συνοικίας της Ξάνθης ως ιδιαιτέρως σοβαρή αν και συνήθης στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις για την ανάδειξη ερετών είτε στην τοπική αυτοδιοίκηση είτε στους εκπροσώπους του Κοινοβουλίου. Είναι όμως σοβαρή γιατί για πρώτη φορά γίνονται συλλήψεις επισήμως. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου