ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Πέθανε τα ξημερώματα η Μαρίκα Μητσοτάκη


Την τελευταία της πνοή άφησε στις τρεις τα ξημερώματα η Μαρίκα Μητσοτάκη, η οποία νοσηλεύοταν τις τελευταίες εβδομάδες στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο.

Η Μαρίκα Μητσοτάκη ήταν γόνος της ευκατάστατης οικογένειας Γιαννούκου, γεννηθείσα στις 29 Νοεμβρίου του 1930.
 Ήταν σύζυγος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, πρώην Πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας από το 1953 και μητέρα της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρας Μπακογιάννη και του βουλευτή της ΝΔ στην περιφέρεια Β' Αθήνας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ απέκτησε 13 εγγόνια.

Κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του συζύγου της (1990-1993) απασχόλησε πολλές φορές την κοινή γνώμη, καθώς θεωρούνταν ότι η επιρροή που ασκούσε στο σύζυγό της επεκτεινόταν και σε θέματα θεσμικά, όπως την επιλογή ή απομάκρυνση υπουργών.
Χαρακτηριστική ήταν η σύγκρουσή της...
...το 1991 με τον πρώην Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Περιβάλλον και τότε Υπουργό Βιομηχανίας Σταύρο Δήμα.
Η Μαρίκα Μητσοτάκη μαζί με το σύζυγο της ήταν κάτοχοι μιας ιδιαιτέρως πλούσιας αρχαιολογικής συλλογής, η οποία επέστρεψε οριστικά στο κράτος από το ζεύγος Μητσοτάκη και τοποθετήθηκε στο Μουσείο Χανίων το 2000, αν και κάποια κομμάτια της είχαν ήδη επιστρέψει νωρίτερα από τους κατόχους τους.
Το απόγευμα της Τρίτης, 17 Απριλίου, εισήχθη στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο,  όπου υπεβλήθη σε σειρά εξετάσεων, καθώς η κατάσταση της ήδη βεβαρυμένης υγείας της παρουσίασε επιδείνωση.
Η κα Μητσοτάκη αντιμετώπιζε επί σειρά ετών κινητικά προβλήματα, τα οποία την κρατούσαν καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου