ataktesfones@gmail.com

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Το ΔΝΤ παρεμβαίνει ξανά και θέλει κυβέρνηση συνασπισμού



Στέλιος Μπαμιατζής

Νέες αναφορές στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας, μπροστά στις επερχόμενες εκλογές, έκανε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ.
Πάντως, αναγνώρισε, κατά περίεργο τρόπο, το θάρρος του ελληνικού λαού και τις θυσίες που επωμίστηκε.
Εντούτοις, έκανε την ανάμιξή της, μιλώντας υπέρ ενός....
συνασπισμού πολιτικών παρατάξεων.
"Ένας συνασπισμός των πολιτικών παρατάξεων μπορεί να ισχυροποιήσει και να είναι οδηγός στη δύσκολη δοκιμασία που πρέπει να κάνει η χώρα", τόνισε η Κριστίν Λαγκάρντ.
Χαρακτήρισε επίσης "θετικό" το γεγονός ότι ο Λουκάς Παπαδήμος "βρίσκεται σε αυτό το πνεύμα" και δήλωσε ότι αναγνωρίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησής του.
"Το θάρρος των Ελλήνων είναι σημαντικό και πρέπει να αναγνωριστεί", επισήμανε παράλληλα η Λαγκάρντ, αναφερόμενη συγκεκριμένα στους Έλληνες δημοσίους υπαλλήλους, τους εργαζόμενους και όσους όπως, είπε "πληρώνουν τους φόρους τους και δέχονται τη θυσία των περικοπών σε συντάξεις και σε μισθούς".
Αντίδραση της ΝΔ με αναφορά στη βούληση του λαού
"Ο ελληνικός λαός θα εκφράσει ελεύθερα τη βούλησή του στις εκλογές της 6ης Μαΐου", σχολίασε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης, αναφερόμενος στις δηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ.
Παράλληλα τόνισε ότι η χώρα "πρέπει να σηκωθεί και πάλι στα πόδια της", επαναλαμβάνοντας πως η "ανάγκη ισχυρής λαϊκής εντολής και αυτοδύναμης κυβέρνησης είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να τα καταφέρει".


http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου