ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

"Ελλάδα η χώρα που κυβερνάται με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου"



Χώρα που κυβερνάται με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου . Η Δημοκρατική Παρέμβαση, πολιτική κίνηση που “γεννήθηκε” πρόσφατα με ανακοίνωσή της μας το υπενθυμίζει ,δίνοντας και αριθμούς που ομολογουμένως εντυπωσιάζουν.

Στην ανακοίνωσή της επισημαίνει:


Είναι οδυνηρό αλλά και επικίνδυνο μία κυβέρνηση, χωρίς να συντρέχει η προϋπόθεση της ''απρόβλεπτης ανάγκης'' του αρθρ. 44 παρ.1 του Συντάγματος, συχνότατα και σε περίοδο που η Βουλή βρίσκεται σε σύνοδο και δεν διαφαίνεται περίπτωση αδυναμίας της να επιληφθεί άμεσα των «επειγόντων» θεμάτων που «προέκυψαν», να κυβερνά με έκδοση Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.

Είναι πράγματι εκπληκτικό το γεγονός αλλά και  προκαλεί εύλογα ερωτηματικά ως προς το μέλλον του Συνταγματικού μας Χάρτη ότι το 2012 εκδόθηκαν συνολικά 25!!! Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ από όσες εκδόθηκαν σε όλο το χρονικό διάστημα  από το έτος 2000!!

 Έχει γίνει πλέον κατανοητό και στους πλέον δύσπιστους συμπατριώτες μας ότι η  κατάχρηση του θεσμού αυτού , το επαναλαμβανόμενο αυτό  συνταγματικό ολίσθημα, είναι «απαραίτητο» για την επιβολή των εντολών ξένων κέντρων μέσω των ντόπιων πολιτικών υπαλλήλων τους, φοβούμενοι για τυχούσα (απίθανη βέβαια για όσους γνωρίζουν το πολιτικό προσωπικό της χώρας) απειθαρχία των βουλευτών κατά την διαδικασία ψήφισης των νόμων που αυτοί επιθυμούν.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ πιστή στην Συνταγματική νομιμότητα καταγγέλλει την κυβερνητική αυτή τακτική, η οποία μαζί και με άλλες παραβιάσεις του Συντάγματος έρχεται να πλήξει βάναυσα, να ευτελίσει και να εξευτελίσει  τη Δημοκρατία στον τόπο γέννησης της, να στερήσει από το λαό τα Συνταγματικά του δικαιώματα και να μεταβάλλει τη Χώρα σε ένα προτεκτοράτο.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ υπενθυμίζει στους κυβερνώντες την ιστορική τους ευθύνη απέναντι στον Ελληνικό Λαό και τους τονίζει ότι καμία τρόικα  δεν μπορεί να διαγράψει πράξεις και παραλείψεις αλλά ο ίδιος ο Λαός, μέσω των κανόνων της πραγματικής Δημοκρατίας  και της Συνταγματικής νομιμότητας, θα τους ζητήσει τις απαντήσεις στα δίκαια ερωτήματα του όταν η Πατρίδα αποκτήσει και πάλι την Εθνική της ανεξαρτησία. 


OnAlert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου