ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Η οπλοφορία μειώνει την εγκληματικότητα

by mrsdkrebs
  • Κάθε σχετική επιστημονική μελέτη που διαβάζουμε τελευταία καταλήγει πάντα στο ίδιο συμπέρασμα. Η οπλοφορία, όπου εφαρμόζεται, μειώνει την εγκληματικότητα. Ιδιαίτερα τα βίαια εγκλήματα.
  • Βέβαια τα περισσότερα ΜΜΕ (και) στην Ελλάδα περιμένουν πότε κάποιος θα σκοτώσει την οικογένεια του με όπλο για να κάνουν την είδηση βούκινο. Λες και αν ο ψυχοπαθής δεν είχε καραμπίνα θα ήταν αδύνατο να σκοτώσει με ένα κουζινομάχαιρο ή κάτι αντίστοιχο… Αυτά δεν συμβαίνουν ποτέ! Στατιστικά βέβαια, πολλοί περισσότεροι χάνουν τη ζωή τους από μαχαίρια και ρόπαλα κάθε είδους, από όσους πεθαίνουν από τυφέκια σε καιρό ειρήνης.
  • Από όπου και να το δούμε, το συμπέρασμα που μας δίνουν πάντα ως μασημένη τροφή είναι το ίδιο: Πυροβόλο = βία = κακό = οι κυνηγοί / σκοπευτές είναι τρελοί. Τι να πω,υπάρχουν σοβαρά συμφέροντα πίσω από όλα αυτά  - ο νοών νοείτω!
  • Στο θέμα μας τώρα, ας δούμε τι γίνεται στις ΗΠΑ: Μόλις μια αμερικανική κομητεία επέτρεψε την οπλοφορία, είδε άμεση μείωση των φόνων κατά 8%, των βιασμών κατά 5% και των βίαιων επιθέσεων κατά 7%.
  • Στις ΗΠΑ λοιπόν, τα νόμιμα όπλα είναι μέρος της λύσης, όχι μέρος του προβλήματος! Στην Ελλάδα πάλι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου