ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Αμαλιάδα: Ελεγκτές προπηλακίστηκαν στη λαϊκή αγορά [φωτο]

Επεισόδια προκλήθηκαν κατά την επιχείρηση ελέγχου για την απομάκρυνση παράνομων πωλητών που πραγματοποίησε το...

Σάββατο μικτό κλιμάκιο στο χώρο της λαϊκής αγοράς της Αμαλιάδας Ηλείας.

Συγκεκριμένα, οι ελεγκτές προπηλακίστηκαν από πωλητές αλλά και απλούς πολίτες και εκδιώχθηκαν από τη λαϊκή αγορά της Αμαλιάδας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η λαϊκή αγορά μετατράπηκε σε... αρένα, ενώ οι πωλητές συνέχισαν να τσακώνονται μεταξύ τους αρκετή ώρα μετά την αποχώρηση των ελεγκτών.



Η άκρως επεισοδιακή ημέρα ξεκίνησε στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου, οπότε έκανε την εμφάνισή του στη λαϊκή αγορά της Αμαλιάδας μικτό κλιμάκιο που απαρτιζόταν από στελέχη της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, δημοτικούς αστυνομικούς και εργαζόμενους του δήμου Ήλιδας, ενώ στην επιχείρηση συμμετείχε και η τοπική Αστυνομική Υποδιεύθυνση.

Το κλιμάκιο μόλις εντόπιζε παράνομους πωλητές, έκοβε πρόστιμα και προχωρούσε σε κατάσχεση των εμπορευμάτων, τα οποία και φορτώνονταν στο φορτηγάκι του δήμου Ήλιδας, αφού προηγουμένως είχαν χρωματιστεί με μαύρο σπρέι, προκειμένου να καταστραφούν ως παράνομα εμπορεύματα.



Μόλις εμφανίστηκαν οι ελεγκτές και ενώ η διεξαγωγή της λαϊκής αγοράς ήταν σε εξέλιξη, αρκετοί πάγκοι άρχισαν να «εξαφανίζονται», αφού όσοι ήταν παράνομοι τα μάζευαν άρον άρον για να αποφύγουν τον έλεγχο.

Ωστόσο, γρήγορα το σκηνικό άλλαξε, καθώς άρχισαν να εκδηλώνονται αντιδράσεις από μερίδα των πωλητών.

Ειδικότερα, αρκετοί ζητούσαν από το κλιμάκιο να μην τους αφαιρέσει τα εμπορεύματα, αφού προσπαθούσαν να βγάλουν ένα μεροκάματο για να ζήσουν τις οικογένειές τους.

Επίσης, κατά ατά του κλιμακίου καταφέρθηκαν και ορισμένοι απλοί πολίτες που είχαν πάει για να ψωνίσουν στην λαϊκή αγορά.

Καταγγελίες για ρατσισμό και βρισιές

Τα πνεύματα «άναψαν», όταν πωλητές, ως επί το πλείστον Ρομά, καταφέρθηκαν εναντίον των μελών του κλιμακίου, κατηγορώντας τα για ρατσισμό σε βάρος τους, αφού όπως υποστήριζαν ο έλεγχος επικεντρώθηκε στους δικούς τους πάγκους και όχι και στους πάγκους των υπόλοιπων πωλητών.

Από την πλευρά τους τα μέλη του κλιμακίου υποστήριζαν ότι κάνουν τη δουλειά τους, πολύ γρήγορα, όμως, βρέθηκαν περικυκλωμένα από εξαγριωμένους πωλητές.

Ειδικότερα, οι πωλητές εξαπέλυαν ύβρεις εναντίον ελεγκτών και σύντομα η κατάσταση τέθηκε εκτός ελέγχου, καθώς άρχισαν να σπρώχνουν τα μέλη του κλιμακίου προς την έξοδο της λαϊκής αγοράς.



Οι ψυχραιότεροι επιχείρησαν να ηρμήσουν τα πνεύματα μπαίνοντας στη μέση και απομάκρυναν τα μέλη του κλιμακίου έξω από το χώρο της λαϊκής.

Η ένταση συνεχίστηκε καθώς μερίδα πωλητών συγκεντρώθηκε στον πάγκο του προέδρου του Σωματείου πωλητών «Ο Άγιος Αθανάσιος», και καταφέρθηκαν εναντίον του για το γεγονός ότι έγινε έλεγχος στη λαϊκή το Σάββατο.

Όπως αναφέρει το .patrisnews. πάλι οι ψυχραιμότεροι ηρέμησαν τα πνεύματα, ζητώντας να αποκατασταθεί η ηρεμία στο χώρο, για να μην αδειάσει η λαϊκή από τους καταναλωτές που πήγαν να κάνουν τα ψώνια τους και βρέθηκαν αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες εικόνες.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου