ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Τρέμουν τον λαό: η μισή αστυνομική δύναμη της χώρας φυλάει τους μνημονιακούς στην Θεσσαλονίκη



Εγκαινιάστηκε σήμερα στις 10 το πρωί, από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά η 78η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (7 – 15 Σεπτεμβρίου). Αν και η παρουσία του πρωθυπουργού ήταν ολιγόωρη, η Θεσσαλονίκη για άλλη μια χρονιά θύμιζε φρούριο.

Ο Αντωνάκης φρόντισε να βρίσκεται η μισή αστυνομική δύναμη της χώρας στην Θεσσαλονίκη, προκειμένου να τον φυλάει. Με λίγα λόγια, την στιγμή που η χώρα μας πλήττεται από βαρύτατους εγκληματίες που δρουν ανενόχλητοι, ο Σαμαράς χρησιμοποιεί την μισή αστυνομική δύναμη της χώρας για μια μοναδική επίσκεψή του, αγνοώντας ξανά τις ανάγκες των Ελλήνων πολιτών. Τα μέτρα, βέβαια, είναι δρακόντεια…

Ο αριθμός των αστυνομικών που επιστρατεύονται από όλη την Ελλάδα μόνον για τα μέτρα της ΔΕΘ θα φτάσει και φέτος τους 4.500. Οι περισσότερες διμοιρίες των ΜΑΤ έφτασαν στη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα ενισχύοντας την τοπική δύναμη. Οι ειδικές δυνάμεις ενισχύονται και από διμοιρίες που έφτασαν από τις αστυνομικές διευθύνσεις όλης της Βόρειας και της Κεντρικής Ελλάδας. Παράλληλα στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται ομάδες δικυκλιστών αστυνομικών από τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα (ΔΙΑΣ, Δέλτα, Ζήτα), καθώς και αστυνομικοί της Τροχαίας και από άλλες διευθύνσεις.

Εκτός του έμψυχου δυναμικού της ΕΛ.ΑΣ. το ελικόπτερο της αστυνομίας θα επιτηρεί από αέρος τις διαδηλώσεις, ενώ σε επιφυλακή θα βρίσκεται, όπως τα τελευταία δύο χρόνια, χωρίς όμως να χρησιμοποιηθεί, το ειδικό όχημα εκτόξευσης νερού. Σύμφωνα με το σχεδιασμό των μέτρων αναμένεται να τοποθετηθούν οδοφράγματα μπροστά από το «Βελλίδειο» και ενδεχομένως να αποκλειστεί και η λεωφόρος Στρατού. Απαγόρευση κυκλοφορίας ίσχυσε από τις δύο μετά το μεσημέρι μέχρι και το τέλος των διαδηλώσεων τη λεωφόρο Στρατού (από Καυτατζόγλου μέχρι πλατεία ΧΑΝΘ), τις οδούς Γ’ Σεπτεμβρίου (από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγ. Δημητρίου), Β. Όλγας (από Μπότσαρη μέχρι Αγ. Τριάδας), Β. Γεωργίου (από Αγ. Τριάδας μέχρι Μ. Ανδρόνικου), τη λεωφόρο Νίκης σε όλο το μήκος της, καθώς και Κουντουριώτη, Κ. Καραμανλή (από Κατσιμίδη μέχρι Γ’ Σεπτεμβρίου), Εγνατία σε όλο το μήκος της μέχρι τη Γ’ Σεπτεμβρίου, Εθν. Αμύνης (από Αγίου Δημητρίου μέχρι Λευκό Πύργο), όλο το μήκος της Κασσάνδρου, όπως και της Προξένου, τη Φ. Δραγούμη (από Αγ. Δημητρίου μέχρι Κασσάνδρου), Τσιμισκή σε όλο το μήκος της και Αγίου Δημητρίου από Λαγκαδά μέχρι Φ. Δραγούμη.

Αυτή είναι η δημοκρατία που φυλάσσουν καλά οι πολιτικάντηδες που διοικούν την Ελλάδα. Είναι, δε, τόσο «αξιαγάπητοι» στον Ελληνικό λαό που φοβούνται ακόμα και για την παραμικρή μετακίνησή τους χωρίς μεγάλη αστυνομική δύναμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου