ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Πάνε να τον ρίξουν χωρίς εκλογές κι ο Σαμαράς τους δείχνει τις φυλακές Κορυδαλλού!






Σχέδιο ανατροπής του Σαμαρά και μάλιστα χωρίς εκλογές, έχει υπόψη του το Μέγαρο Μαξίμου, γι΄αυτό και παίρνει τα μέτρα του!
Ήδη στην Ηρώδου Αττικού τριαξονικά φορτηγά, τρίκυκλα και επιστρατευμένα κούριερ μεταφέρουν τους φακέλους συγκεκριμένων νταβατζήδων οι οποίοι έχουν ανοιχτές ποινικές υποθέσεις στην Δικαιοσύνη αλλά και τον κώλο τους ανοιχτό με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στην εφορία αλλά και τον ΣΔΟΕ.
Ο Σαμαράς πάντως είναι αποφασιμένος να κάνει τον χειμώνα μας ενδιαφέρον και διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι:
-Όσοι έχουν ανοιχτά μέτωπα με την Δικαιοσύνη, θα πάνε στον Κορυδαλλό. Δεν πρόκειται να χαριστώ σε κανέναν...

Το κύριο άρθρο του Αλέξη Παπαχελά στην Καθημερινή αλλά και η αρθογραφία του Antinews δείχνουν τους "συνομώτες". ΣΤο μεταξύ και η πιάτσα βοά για συγκεκριμένους επιχειρηματίες...






ΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΙΑ ΠΗΡΑΝ ΦΩΤΙΑ ΣΥΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ANTINEWS
Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται τα πολιτικά μαγειρεία με συνταγή από το παρελθόν, που παραπέμπει σε εποχές αποστασίας. Ο Φώτης Κουβέλης εμμένει, όλως περιέργως ότι η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές και μπορεί να υπάρξει νέα κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή. Αυτό που λέει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ στη συνέντευξή του στην κυριακάτικη Real News, είναι ότι αυτό μπορεί να γίνει με αλλαγή πρωθυπουργού, όπως σας είχε αποκαλύψει πολύ νωρίς το Antinews, που έχει πλήρη εικόνα των παρασκηνιακών συζητήσεων και επαφών.

Στο Μέγαρο Μαξίμου είναι πλήρως ενήμεροι για τα…μαγειρέματα που γίνονται, αλλά δεν θεωρούν ότι έχουν βάση. Μάλιστα ο Πρωθυπουργός, όταν ρωτήθηκε από το Έθνος της Κυριακής, απάντησε απαξιωτικά: «Αρνούμαι και να σχολιάσω τα σενάρια περί αλλαγής Πρωθυπουργού» είπε στη συνέντευξή του, η οποία δημοσιεύεται, λίγες ώρες μετά την ομιλία του στη ΔΕΘ.

Το πιο ενδιαφέρον όμως το είπε ο Πρωθυπουργός για το ενδεχόμενο να υπάρξουν βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας που θα αρνηθούν να ψηφίσουν νομοσχέδιο. Αν και απέρριψε την πιθανότητα του κοινοβουλευτικού ατυχήματος, σημείωσε πως εάν γίνει αυτό, τότε δεν θα είναι ατύχημα, αλλά “δολιοφθορά”, παραπέμποντας έτσι σε εξωθεσμικούς και διαπλεκόμενους παράγοντες.

Ο Πρωθυπουργός, δεν επέλεξε να χρησιμοποιήσει βαρύγδουπη και φορτισμένη λέξη, όπως π.χ. αποστασία, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι δεν έχει γνώσει τη γίνεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Μόνο τυχαίες δεν είναι οι παρεμβάσεις ορισμένων βουλευτών εσχάτως, οι οποίοι δημιουργούν πολλά προβλήματα και κυριολεκτικά ξύνονται στην…γκλίτσα του τσομπάνη. Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι ο Νικήτας Κακλαμάνης, οποίος την περασμένη Παρασκευή, παραμονή της ανόδου του Αντ. Σαμαρά στη ΔΕΘ, εμφανίστηκε (ραδιόφωνο Βήμα FM) και επέκρινε τον Γιάννη Στουρνάρα και χλεύασε το success story του Πρωθυπουργού.

Τώρα θα διερωτηθεί κανείς τι αναζητά ο Κακλαμάνης. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου, αλλά και μεγάλη η μεγαλοθυμία του Σαμαρά που δεν τον διέγραψε. Αυτό που πρέπει να σημειωθεί όμως είναι ότι ο Κακλαμάνης συνομιλεί με την Ντόρα Μπακογιάννη ανοικτά το τελευταίο διάστημα, η οποία έχει δίαυλο επικοινωνίας με τον Κουβέλη, αλλά και με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Γιατί η αναφορά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών; Διότι από πολύ παλαιά έχει σχέση με την οικογένεια Μητσοτάκη, στην οποία συζητείται ευρέως το σενάριο για αλλαγή πρωθυπουργού. Ο Βενιζέλος δεν το έχει σε τίποτα να τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια του Σαμαρά, όταν αυτός κρίνει ότι τον συμφέρει.

Το ερώτημα είναι κατά πόσο ο Σαμαράς είναι έτοιμος για ένα ακραίο σενάριο που μπορεί να ενεργοποιηθεί μόνο εάν τα πράγματα δεν πάνε καλά και οι πιστωτές εκβιάσουν και πάλι και προτάξουν ένα νέο μνημόνιο με νέα μέτρα.

Τότε, ο Σαμαράς, όπως φάνηκε και από την ομιλία του στη ΔΕΘ, δεν είναι διατεθειμένος να γίνει βορά στις ορέξεις της τρόικας και το όχι είναι προ των πυλών. Σε μια τέτοια περίπτωση τα εγχώρια συστήματα, εκδοτικά, πολιτικά και επιχειρηματικά, θα κινηθούν για τη διάδοχη κατάσταση.

Καλό το πρωτογενές πλεόνασμα και όσα είπε ο Πρωθυπουργός, αλλά εκτός από την προσπάθεια για να αναστηθεί η χώρα, ας έχουν κατά νου στο Μέγαρο Μαξίμου και τα όσα κυοφορούνται στο παρασκήνιο.
Μάρκος Αυρήλιος          kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου