ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Στη “Μπανανία” που ζούμε: ‘Εγκλημα (χωρίς τιμωρία), έκλεψαν τα φορολογικά στοιχεία των μισών Ελλήνων

forologiki-dilosi-eforia-taxis-net-arxeio
Τα στοιχεία τουλάχιστον των μισών Ελλήνων φορολογουμένων έχουν πέσει στα χέρια επιτήδειων. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη υποκλοπή φορολογικών και προσωπικών δεδομένων που έχει καταγραφεί στη χώρα, όπως προκύπτει από τις πολύμηνες έρευνες της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, της ΕΛ.ΑΣ αλλά και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ).

Η «υπεξαίρεση» , έγινε μέσα από το ΓΓΠΣ, που ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών. Δηλαδή, την κύρια τράπεζα δεδομένων της χώρας. Όπου αποθηκεύονται οι …………………..   >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

φορολογικές δηλώσεις και πολλά άλλα στοιχεία όλων των Ελλήνων φορολογουμένων.

Ενδείξεις
Το εντυπωσιακό είναι πως, ενώ οι πρώτες σημαντικές «ενδείξεις», ότι έχουν υπεξαιρεθεί μαζικά φορολογικά στοιχεία υπήρχαν ήδη από το 2010, οι έρευνες των αρμόδιων αρχών άρχισαν να αποδίδουν κάποιους καρπούς μετά από δύο ολόκληρα χρόνια από το τέλος του 2012 και την αρχή του 2013), ενώ ακόμα και σήμερα δεν έχουν ολοκληρωθεί, ώστε να πληρώσουν οι υπεύθυνοι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χρειάστηκαν τρία χρόνια για να ολοκληρώσει η Αρχή τις έρευνές της και να συντάξει το πόρισμά της, ενώ εκτιμάται ότι θα χρειαστούν περί τους δύο μήνες για να στοιχειοθετηθούν οι κατηγορίες κατά «εταιριών εμπορίας προσωπικών δεδομένων», ώστε να δημοσιοποιηθούν οι ονομασίες τους. Ολα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα. Ακόμα και μέχρι πέρυσι τον Σεπτέμβριο, τα κυκλώματα να συνεχίζουν τη δράση τους και να υπεξαιρούν στοιχεία από τη ΓΓΠΣ.

Πρόστιμο
Την αποκάλυψη γι’αυτήν την απίστευτου μεγέθους υποκλοπή έφερε πρόσφατα στην επιφάνεια η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΑΠΠΔ), η οποία μάλιστα επέβαλε στην ΓΓΠΣ το ανώτερο προβλεπόμενο από το νόμο πρόστιμο΄υψους 150.000 ευρώ.

Από τις έρευνες της ΑΠΠΔ και της ΕΛ.ΑΣ φαίνεται ότι τουλάχιστον πέντε εταιρίες «που δραστηροποιούνται στον τομές της εμπορίας προσωπικών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα» ήταν οι παραλήπτες αυτού του πρωτοφανούς όγκου πληροφοριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου