ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Σε τρεις μήνες από τώρα - μετά από προσφορά 100 ετών (!) προς την Πατρίδα - ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ το Α' Σώμα Στρατού στην Κοζάνη. «Καληνύχτα Δυτική Μακεδονία, καληνύχτα Κοζάνη…» !!


«Καληνύχτα Δυτική Μακεδονία, καληνύχτα Κοζάνη…», είπε ο διοικητής Υποστράτηγος του Α΄ Σώματος Στρατού, κ. Γιώργος Ντζιμάνης λίγο μετά την ολοκλήρωση ενός παραδοσιακού τραγουδιού που ερμήνευσε ο ίδιος, αποσπώντας παράλληλα το παρατεταμένο και ζεστό χειροκρότημα του κοινού στην εορταστική συναυλία με τη στρατιωτική μουσική του Α’ΣΣ που έγινε στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης στις 16 Αυγούστου.

Η δήλωση αυτή του στρατηγού προφανώς ήταν «σημαδιακή», αφού ήθελε να στείλει το δικό του μήνυμα στην πολιτεία που πήρε την απόφαση να βάλει «λουκέτο» στο Α΄Σ Στρατού σε 3 μήνες. «Εύχομαι αυτοί που σχεδίασαν το κλείσιμο του σώματος να μην το μετανιώσουν, γιατί τις υποδομές που κτίσαμε μέσα σε 100 χρονιά μπορούμε να τις κλείσουμε σε μια ώρα. Δεν μπορούμε όμως να ξανακτίσουμε υποδομές, όποτε και όταν τις χρειαστούμε. Εύχομαι να μην μας ξαναχρειαστεί ποτέ η Ελλάδα, γιατί δεν θα μπορούμε να υπάρχουμε», είπε επίσης ο κ. Ντζιμάνης σε δηλώσεις του στα Μ.Μ.Ε μέσα σε κλίμα συγκίνησης.

Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο πως η κυβέρνηση σχεδιάζει να κάνει ριζικές αλλαγές στις ένοπλες δυνάμεις. Η νέα δομή προβλέπει το κλείσιμο πολλών σχηματισμών, με σημαντικότερους το Α’ και το Β’ Σώματα Στρατού, την μείωση των ανωτάτων αξιωματικών σε ποσοστό 20% και προβλέπεται ότι από τις αλλαγές θα εξοικονομηθούν εφάπαξ περί τα 100 εκατ.ευρώ. Η δομή διοίκησης των ενόπλων δυνάμεων μειώνεται κατά 40-45%, ενώ η δομή δυνάμεων περιορίζεται κατά 20-25%. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα περίπου 45-50 στρατόπεδα σε όλη τη χώρα, κυρίως την ηπειρωτική, να κλείνουν οριστικά.


Πηγή Λίθος Φωτός
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



Read more: http://elnewsgr.blogspot.com/2013/08/100.html#ixzz2cPhnKIH5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου