ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Ποίοι είναι πίσω από τις φωτιές; Δύο Αφγανοί τις έβαλαν στην Σάμο!!

news-fwties-samos-aliveri
Στον εισαγγελέα παραπέμφθηκαν και οδηγούνται σημερα -23/07-με κατηγοριες για παράνομη είσοδο στη χώρα και προκληση φωτιας -εμπρησμό από αμέλεια- 2 Αφγανοί λαθρομετανάστες, οι οποιοι συνελήφθησαν ύστερα από φωτιά η οποία εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής- 21/07- στην περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής στη Σάμο.
Πρόκειται για 42χρ.ο οποίος κατα δήλωση του, προσδιορίζεται ως επιχειρηματίας και 28χρ. μηχανικό ηλεκτρονικών υπολογιστών-κατά δήλωσή του-οι οποιοι εντοπίσθηκαν σε εκκλησία, σε απόσταση 500m, από το σημείο όπου ξέσπασε η πυρκαγιά.
Για την ΠΥ, το μέτωπο της φωτιάς, από χθες (22/07) βρισκεται σε ύφεση

ενώ μέχρι στιγμής, κατέκαψε περίπου 600 στρέμματα, ενώ δεν υπάρχει κίνδυνος για το Μοναστήρι.
Στην περιοχή επιχειρούν 20ΠΥ/ 7 οχ, 36ατομα πεζοπόρο τμήμα, 20 οχήματα Δήμων, 60 εθελοντές. Μέχρι τη δύση του ηλιου (22/07) ρίψεις νερού από αέρος, πραγματοποιούσε και 1 Α/Φ
Οι δύο λαθρομετανάστες, φέρονται να υποστήριξαν οτι προκαλεσαν τη φωτια, προκειμένου να εντοπισθούν και να τους "σώσουν" οι Αρχες..
Οπως εχει διαπιστωθει κατά το παρελθόν, πάγια τακτική των λαθροδιακινητων- γνωρίζουν καλά το Νομικό πλαίσιο που ισχύει βάση των διακρατικών συνθηκών- είναι να "ενημερώνουν" τους λαθρομετανάστες που μεταφέρουν στη χώρα, ότι η παράδοση στις επίσημες Αρχές, τους δίνει "εισιτήριο" για το εσωτερικό της χώρας, αφού μετά τη σύλληψη τους, για παράνομη είσοδο, τους χορηγείται υπηρεσιακό σημειωμα για να κινηθούν- με την προϋπόθεση εξόδου από τη χώρα εντώς λίγων ημερών. Σε αυτή την περίπτωση ταξιδεύουν μέχρι την Αθήνα, προκειμένου να "απελαθουν".. Κάποιοι στη συνέχεια, βρισκονται να καταθέτουν αίτημα πολιτικού ασύλου, ενώ (κάποιοι) καταφέρνουν μέχρι να εξετασθεί το αίτημά τους, να έχουν διαφύγει -διαμέσου Ηγουμενιτσας και Πάτρας- στην Ευρώπη-, είτε παραμένουν ως λαθρομετανάστες στη χώρα, υπό το φόβο να εντοπιστούν απο τις Αρχές και να συλληφθούν με κατάληξη να απελαθουν..
Ερωτηματικά προκαλεί ωστόσο - κατα πόσο αξιολογείται ως συμπτωματική συγκυρία(;)- κατά την ωρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς στο νησί, η παρουσία αποβατικού LCT του Τουρκικού Ναυτικού, συνοδευόμενο από φρεγάτα, τα οποία περιέπλευσαν σε απόσταση 2νμ. από τις ακτές της Σάμου, στο Κασονήσι, ενώ διεγραψαν πορεία, πολύ κοντά από το Μακρονήσι στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής.
Περιπολικό σκάφος του ΛΣ πλέοντας από Βαθύ, εντόπισε κοντά στο Κοκκάρι τα 2Τουρκικά πλοία, και τους ζήτησε να απομακρυνθούν γιατί παραβιαζαν Εθνικά Χωρικά Ύδατα, αναγκάζοντας τους κυβερνήτες τους, να αλλάξουν πορεία και να πλευσουν προς κόλπο της Σμύρνης

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου