ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Τζορτζ Σορος: Ήρθε στην Ελλάδα να στηρίξει του μετανάστες: «Είστε αδικημένοι και ξεσπάτε πάνω τους»

24

Μέσα σε όλο το... περίεργο της συγκεκριμένης επίσκεψης του Τζορτζ Σόρος στην Αθήνα, ήρθαν να προστεθούν και τα φιλομεταναστευτικά του αισθήματα...
Τη θέση πως "η πολιτική της λιτότητας που υπαγορεύεται από την Γερμανία είναι ανάρμοστη" αλλά και ότι "η ευρωπαϊκή κρίση τείνει να καταστρέψει την Ευρωπαϊκή Ένωση" εξέφρασε ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος, μιλώντας στο 2ο Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος" που διεξάγεται στην Αθήνα. 

Ο Σόρος σημείωσε πως η Ελλάδα μπορεί να έκανε κατάχρηση των κανόνων, αλλά το ίδιο έκαναν τόσο η Ιταλία, όσο και η Γερμανία στο παρελθόν. "Η Ελλάδα είναι η χώρα που υποφέρει περισσότερο σήμερα. Ο ελληνικός λαός δεν είναι αυτός που προκάλεσε τα δεινά. Αυτό ενισχύει το αίσθημα αδικίας που αισθάνεται ο λαός και τροφοδοτεί τις αντιδράσεις", επεσήμανε με νόημα.
Ο κ. Σόρος θεωρεί ότι πρέπει να εξευρεθεί άμεσα ευρωπαϊκή λύση για το πρόβλημα της Ευρώπης. Η σημερινή τάση, όπως ανέφερε, είναι η κάθε χώρα να βρει τη δική της λύση και να μην υπάρχει κοινή προσπάθεια μεταφοράς των βαρών. Αυτό που απαιτείται, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι να ξαναβρεθεί το χαμένο πνεύμα αλληλεγγύης. 

Σχολιάζοντας την κατάσταση στην Ελλάδα, δήλωσε ότι ο κόσμος στη χώρα έχει την αίσθηση της αδικίας. "Αυτό" υποστήριξε "κάνει τους Έλληνες να στρέφονται κατά των μεταναστών". Πρόκειται, όπως είπε, για ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα. Λαμβάνοντας υπόψη την προσπάθεια που γίνεται για την προσφορά ευρωπαϊκής αλληλεγγύης στην Ελλάδα, ο κ. Σόρος προέτρεψε τους Έλληνες να δείξουν και αυτοί αλληλεγγύη στους μετανάστες.
pentapostagma
hellas-now.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου