ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Ν. ΑΦΡΙΚΗ: Με τον φόβο της γενοκτονίας ζουν οι λευκοί «Μόλις πεθάνει ο Μαντέλα θα σας σκοτώσουμε»


Στην φωτογραφία: Ο Roelof du Plessis, 46 ετών δολοφονήθηκε στην φάρμα του μπροστά στη γυναίκα και το παιδί του, έξω από την Pretoria από συμμορία μαύρων εισβολέων

Daily Mail / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Τα στατιστικά στοιχεία - και η αγριότητα των φόνων - φαίνεται να στηρίζει τους ισχυρισμούς των κατοίκων ότι οι λευκοί και κυρίως οι αγρότες, είναι ο στόχος μαύρων εγκληματιών.

Υπάρχει φόβος ότι αυτό που έγινε με τον Du Plessis θα γίνει στην λευκή κοινότητα που έχει δύναμη τριών εκατομμυρίων ανθρώπων.

Μόνο τον περασμένο μήνα υπήρξαν 25 δολοφονίες λευκών γαιοκτημόνων, και πάνω από 100 επιθέσεις, ενώ ομάδες διαμαρτυρίας των Afrikaner, υποστηρίζουν ότι πάνω από 4.000 έχουν σκοτωθεί από τότε που ο Mandela ήρθε στην εξουσία – αριθμός διπλάσιος από εκείνο των αστυνομικών που έχασαν τη ζωή τους.

Και δεν είναι μόνο ο αριθμός των νεκρών, αλλά η ακραία βία που έχει δημιουργήσει το μεγαλύτερο φόβο στην λευκή κοινότητα.

Τεκμηριωμένες περιπτώσεις δολοφονιών δημιουργούν φρίκη στον αναγνώστη, με παιδιά να δολοφονούνται μαζί με τους γονείς τους, μια οικογένεια να πεθαίνει από ασφυξία με πλαστικές σακούλες και αμέτρητους βάναυσους βιασμούς ηλικιωμένων γυναικών και μικρών παιδιών.

Οι φρικαλεότητες έχουν οδηγήσει την Genocide Watch – μια σεβαστή αμερικανική οργάνωση η οποία παρακολουθεί τη βία σε όλο τον κόσμο - να ισχυρίζεται ότι οι δολοφονίες Afrikaner αγροτών και άλλων λευκών διοργανώνεται από ρατσιστές κομμουνιστές που είναι αποφασισμένοι να διώξουν τους λευκούς από τη Νότια Αφρική, να εθνικοποιήσουν τα αγροκτήματα και τα ορυχεία, και να φέρουν την  φρίκη ενός κομμουνιστικού κράτους.

Πράγματι, ένας μεγάλος αριθμός λευκών ζει με τον τρόμο ότι ο θάνατος του Μαντέλα θα οδηγήσει σε ένα ξέσπασμα βίας από τους μαύρους Νοτιοαφρικανούς.

Από την πλευρά του, το κυβερνών κόμμα ANC απορρίπτει τους ισχυρισμούς ότι οι δολοφονίες αποτελούν μέρος κάποιας απειλητικής ατζέντας, επισημαίνοντας ότι οι Νοτιοαφρικανοί όλων των χρωμάτων υποφέρουν από το βίαιο έγκλημα, και ότι οι πλούσιοι λευκοί είναι απλά πιο πιθανό να αποτελούν στόχο.

Ίσως. Αλλά οι λευκοί δεν μπορούν να καθησυχάσουν από την ενοχλητική συμπεριφορά του Jacob Zuma, (φώτο) του ηγέτη του ANC και τρίτου μαύρου προέδρου της χώρας από τον Μαντέλα.

Σε μια συγκέντρωση του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου πέρυσι, ο Zuma εμφανίστηκε σε βίντεο να τραγουδάει ένα αυτοαποκαλούμενο «αγωνιστικό τραγούδι», που ονομάζεται ‘Kill The Boer’ (‘Σκοτώστε τους Boer’, το παλιό όνομα για ένα μεγάλο μέρος του λευκού Αφρικάνερ πληθυσμού).

 Μαζί με ανώτερα μέλη του ANC που χτυπούσαν παλαμάκια, ο Zuma τραγούδησε: «Θα τους πυροβολήσουμε, θα τρέξουν, πυροβολήστε τους Boer, πυροβολήστε τους, θα τρέξουν, πυροβολήστε τους Boer, θα τρέξουν, θα τους χτυπήσουμε, θα τρέξουν, το Υπουργικό Συμβούλιο θα τους πυροβολήσει με το πολυβόλο, το Υπουργικό Συμβούλιο θα τους πυροβολήσει με το πολυβόλο. . . '
Μαζί του ήταν ο περιβόητος Julius «Juju» Malema, πρώην ηγέτης της νεολαίας του ANC, ο οποίος είναι τώρα άσπονδος εχθρός του Zuma και φέρεται να σχεδιάζει να ξεκινήσει ένα νέο πολιτικό κόμμα μετά το θάνατο του Μαντέλα.

Οι δημοσκοπήσεις αυτή την εβδομάδα έδειξαν μια τεράστια αύξηση υποστήριξης των πολιτικών του Malema από τους νέους μαύρους της Νότιας Αφρικής, ο οποίος Malema λέει ότι θα αγνοήσει τη συμφιλίωση, και θα αγωνιστεί για «κοινωνική δικαιοσύνη» σε μια «επίθεση εναντίον του λευκού μονοπωλίου».

Με νωπές τις μνήμες από τη γειτονική Ζιμπάμπουε, όπου ο δικτάτορας Ρόμπερτ Μουγκάμπε ξεκίνησε μια δολοφονική εκστρατεία για να διώξει τους λευκούς αγρότες από τη γη τους το 2000, ο Malema θέλει να πάρει όλες τις ιδιοκτησίες των λευκών χωρίς αποζημίωση, και να εθνικοποιήσει τα προσοδοφόρα ορυχεία της χώρας.

Δυσοίωνα, ο Malema, ο οποίος φοράει μπερέ και έχει μια αγάπη για τα ρολόγια Rolex, υποσχέθηκε αυτό το μήνα ότι το νέο κόμμα του θα πάρει τη γη από τους λευκούς ανθρώπους χωρίς αποζημίωση και θα την δώσει σε μαύρους.

Τον Malema υποστηρίζει με ενθουσιασμό η Winnie Mandela, η δεύτερη σύζυγος του Νέλσον Μαντέλα – η οποία εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά δημοφιλής στη Νότια Αφρική, παρά τις υποψίες για τον ρόλο της σε διάφορους φόνους. Ο Malema είναι μια χαρισματική προσωπικότητα που έδιωξε κάποτε έναν ανταποκριτή του BBC επειδή τον ερώτησε σχετικά με το πλούσιο lifestyle του.

Πολλοί λευκοί έχουν ήδη λάβει ακραία μέτρα για να προστατεύσουν τον εαυτό τους.

Αυτή την εβδομάδα επισκέφθηκα Kleinfontein στην Πρετόρια, μια κοινότητα 1.000 ανδρών, γυναικών και παιδιών που αποτελείται μόνο από λευκούς, οι οποίοι ζουν πίσω από ψηλούς φράχτες, με σκοπιές επανδρωμένες με άνδρες με στρατιωτικές στολές και τακτικές περιπολίες για την αποφυγή μαύρων εισβολέων.

Σε όποιον έρθει χωρίς ραντεβού με κάποιον επίσημο κάτοικο απαγορεύεται η είσοδος. Αν είναι μαύρος, δεν μπαίνει έτσι κι αλλιώς μέσα.

Στο εσωτερικό, υπάρχει ένα εμπορικό κέντρο, ενώ η πόλη διαθέτει δική του παροχή νερού και σύστημα αποχέτευσης. Όλες οι χειρωνακτικές εργασίες πραγματοποιούνται από τους λευκούς κατοίκους.

Το πιο σημαντικό απ’ όλα, είναι ότι σε μια χώρα με 60 δολοφονίες την ημέρα, δεν υπάρχει ένοπλη ληστεία, φόνος ή βιασμός στο Kleinfontein. «Μια γριά μπορεί να κάνει ανάληψη των χρημάτων της εδώ χωρίς φόβο», λέει η Marisa Haasbroek, μητέρα δύο έφηβων κοριτσιών.

«Είναι ασφαλές, ήσυχο και γαλήνιο. Δεν έχει να κάνει με ρατσισμό – έχει να κάνει με την προστασία της πολιτιστικής μας ταυτότητας».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου