ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Ρώσοι θέλουν τα εργοστάσια της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας

 


Επίσημη ρωσική πρόταση αγοράς της ΕΛΒΟ, αλλά και και των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) πρόκειται να κατατεθεί στην ελληνική κυβέρνηση από τη ρωσική κυβέρνηση εντός των επόμενων...
 εβδομάδων και εφόσον, φυσικά, δείξει η κυβέρνηση ότι εννοεί αυτά που λέει περί αποκρατικοποιήσεων, σύμφωνα με δημοσίευμα του Defence.net.

Σε συνάντηση που είχε πριν μερικές ημέρες πολυμελής ρωσική αντιπροσωπία με επικεφαλής τον Μιχαήλ Πετουκόφ (μαζί με τον Αλεξάντερ Φομίν, αμφότεροι στενοί συνεργάτες του Β. Πούτιν, ελέγχουν το σύ νολο των παγκόσμιων συνεργασιών του ρωσικού στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος) και τον προέδρου της κρατικής εταιρείας εξαγωγών αμυντικού υλικού ROSOBORONEX-PORT, Ανατόλι Ισάακιν με την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με επικεφαλής τον υπουργό Πάνο Παναγιωτόπουλο, κοινοποίησαν το έμπρακτο ενδιαφέρον της Ρωσίας για τις δύο υπό αποκρατικοποίηση εταιρείες.

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο αυτών που είχαν συμφωνήσει σε πολιτικό επίπεδο οι Β. Πούτιν και Α. Σαμαράς κατά την επίσκεψη του δεύτερου στην Μόσχα πριν από εννέα μήνες, όπου παρών ήταν και και νυν υπουργός Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλος. Η συνολική επενδυτική πρόταση των Ρώσων υπολογίζεται σε 2 δισ. ευρώ, μαζί με τις project plan που προβλέπει διαδοχικές επενδύσεις σε βάθος δεκαετίας.
πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου