ataktesfones@gmail.com

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Παρανοϊκές προτάσεις ΔΗΜΑΡ για τις περικοπές στις ΕΔ - Επι της ουσίας ζητάει αναστολή της λειτουργίας τους...!!!


Ας δούμε και τις προτάσεις της ΔΗΜΑΡ για "κούρεμα" των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως τις κατέθεσε χθες στον ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλο. Έτσι, για να ξέρουμε ποιοι θα οδεύσουν "διά τα περαιτέρω", αν κάτι πάει στραβά στο Αιγαίο και στον Έβρο: :

1. Μετάθεση πληρωμής εξοπλιστικών προγραμμάτων στο μέλλον και ακύρωση νέων παραγγελιών
2. Αξιοποίηση πεπαλαιωμένου εξοπλισμού με πώλησή του σε ενδιαφερόμενες τρίτες χώρες
3. Αναδιοργάνωση δομών λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων κατά το πρότυπο της διάρθρωσης των ΗΠΑ και Ισραήλ
4. Κλείσιμο και άλλων στρατοπέδων που δεν συντελούν στην επίτευξη καλύτερης επιχειρησιακής κατάστασης και δεν συμβάλλουν στην αποτρεπτική ικανότητα της χώρας
5. Μείωση των δαπανών για το ΝΑΤΟ και μείωση των στρατιωτικών αποστολών στο εξωτερικό.

Στη συνάντηση υπήρξε επίσης συμφωνία στο ότι δεν μπορούν να μειωθούν τα ειδικά μισθολόγια των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς ήδη αυτά είναι εξαιρετικά χαμηλά.

«Μπορούν να επιτευχθούν μεγαλύτερες περικοπές στην Άμυνα χωρίς να θίγεται η επιχειρησιακή και αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και χωρίς να θιγούν τα ειδικά μισθολόγια των στελεχών» είπε ο επικεφαλής του κλιμακίου της ΔΗΜΑΡ, Βασίλης Οικονόμου.

Πώς; Με το μαγικό ραβδί; Ή θα καλέσουμε τον Superman να μας σώσει; Βέβαια με τις προτάσεις αυτές απλά αναστέλλεται η λειτουργία των ΕΔ. Όσο για το "ακύρωση νέων παραγγελιών" είναι απλά για γέλια οι άνθρωποι. Ποιες νέες παραγγελίες, βρε ερίφηδες, άσχετοι; Πού τις έχετε δει;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου