ataktesfones@gmail.com

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Πυρ και μανία οι Πόντιοι με Μπουτάρη


Λάδι στη φωτιά που άναψε με αφορμή τη μη παραχώρηση της πλατείας Αγίας Σοφίας για τις εκδηλώσεις της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού ρίχνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, κάνοντας λόγο για διαίρεση των Ποντίων. «Αποτελεί κοινό μυστικό η...






διάσπαση του ποντιακού κόσμου σε δύο ομοσπονδίες» αναφέρεται χαρακτηριστικά στη νέα ανακοίνωση της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, που εκδόθηκε χθες το μεσημέρι και προκάλεσε την άμεση αντίδραση του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ) Γιώργου Παρχαρίδη.

«Οσα αναφέρει ο Γιάννης Μπουτάρης είναι ανόητα και προσβλητικά. Δεν σέβεται τους νεκρούς μας που πέθαναν στα βουνά του Πόντου. Είναι σαθρό το επιχείρημά του ότι οι Πόντιοι είναι διαιρεμένοι. Η ομοσπονδία μας εκπροσωπεί το 95% των ποντιακών σωματείων όλης της χώρας» τόνισε στη «δημοκρατία» ο κ. Παρχαρίδης. «Ο κ. Μπουτάρης να είναι σίγουρος ότι με τη στάση του δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα σε όλους τους Ποντίους για το πρόσωπό του και όσα υποστηρίζει και κάνει είναι απαράδεκτα» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ.

Στη νέα ανακοίνωση επαναλαμβάνεται η θέση του Γιάννη Μπουτάρη να μην παραχωρήσει την πλατεία Αγίας Σοφίας. «Η δημοτική αρχή ανέλαβε πρωτοβουλία και τιμά την Ημέρα Μνήμης με μια ενωτική Επιμνημόσυνη Δέηση από κοινού με την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, όπου κλήθηκαν -και πέρυσι και φέτος- όλες οι ποντιακές οργανώσεις. Σ’ αυτό το πνεύμα, δεν παραχωρεί κοινόχρηστο χώρο σε καμία οργάνωση, θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε προνομιακή μεταχείριση της μιας έναντι της άλλης. Εάν υπάρχει οργάνωση που δεν θέλει να ενταχθεί σ’ αυτό το σκεπτικό, μπορεί κάλλιστα να βρει χώρο, όμως όχι κοινόχρηστο» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
«Το Σάββατο στις 19.00 θα είμαστε στην πλατεία Αγίας Σοφίας και καλούμε τους Θεσσαλονικείς να παραβρεθούν και να τιμήσουμε όλοι μαζί τον Ποντιακό Ελληνισμό» σημείωσε ο Γιώργος Παρχαρίδης, ξεκαθαρίζοντας ότι «η πλατεία δεν ανήκει σε κανέναν δήμαρχο, αλλά στον λαό της πόλης, που έχει κάθε δικαίωμα να τη χρησιμοποιήσει. Εάν θέλει, ας έρθει ο Γιάννης Μπουτάρης να μας διώξει» τόνισε στη «δημοκρατία» ο κ. Παρχαρίδης.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα γίνει και ποδηλατοδρομία που θα ξεκινήσει από το λιμάνι και θα καταλήξει στο Μνημείο της Γενοκτονίας των Ποντίων στην πλατεία Αγίας Σοφίας.
εφημερίδα Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου