ataktesfones@gmail.com

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Μολυβιάτης και Φραγκούλης στη σύνοδο του ΝΑΤΟ

Στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα διεξαχθεί στο διάστημα 20-22 Μαΐου στο Σικάγο, τη χώρα μας θα εκπροσωπήσουν οι Υπουργοί Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης και Εθνικής Άμυνας Φραγκούλης Φράγκος. 

 Οι εξελίξεις και η διαμόρφωση στρατηγικής για το Αφγανιστάν αποτελούν κεντρικό θέμα της ημερήσιας διάταξης της Συνόδου. 
Ειδικότερα, κατά το δείπνο εργασίας των Υπουργών Άμυνας αναμένεται...
...να εξεταστούν θέματα οργανωτικού και επιχειρησιακού σχεδιασμού της συμμαχίας υπό το φως και τον περιορισμό της τρέχουσας διεθνούς οικονομικής συγκυρίας.


Στο πλαίσιο της Συνόδου, θα πραγματοποιηθούν επίσης, συναντήσεις των Υπουργών Εξωτερικών και των Υπουργών Αμύνης των χωρών του ΝΑΤΟ. Τη Δευτέρα 21 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ με τις χώρες που συμμετέχουν στην ISAF, όπου θα συζητηθεί το θέμα του Αφγανιστάν, καθώς και συναντήσεις των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ με τους Εταίρους της Συμμαχίας.
Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ μετέχουν οι Αρχηγοί Κρατών και Κυβερνήσεων και οι Υπουργοί Εξωτερικών και άμυνας της Ατλαντικής Συμμαχίας.
Αναμένεται με ενδιαφέρον η ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα.
Επίσης οι αποφάσεις της Συνόδου, θα δώσουν έναν νέο προσανατολισμό του ΝΑΤΟ, που σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες μετεξελίσσεται σε πολιτικο- στρατιωτικό οργανισμό με δυνατότητα παρέμβασης και δράσης σε όλες τις «ενδιαφέρουσες» περιοχές του Πλανήτη, φυσικά υπό την απαραίτητη εντολή του ΟΗΕ.
Το θέμα του αιτήματος της κυβέρνησης της FYROM, για ένταξή της στο ΝΑΤΟ, δεν έχει συμπεριληφθεί στα θέματα της ημερησίας διάταξης των συζητήσεων.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες , είναι πιθανόν η Τουρκία να θέσει θέμα διεύρυνσης του ΝΑΤΟ και να προκαλέσει συζήτηση για το Σκοπιανό αίτημα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου