ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

ΗΠΑ: Ανάπτυξη πυρηνικών UAV!

Νέες τεχνολογίες αναπτύσσουν οι Αμερικανοί επιστήμονες στον τομέα των Μη Επανδρωμένων Αεροχήματων. Μπορεί να βλέπουμε τις προσπάθειες για ανάπτυξη συστημάτων με καύσιμο το υδρογόνο, για ολοένα και μεγαλύτερες επιδόσεις ή από την άλλη να ξέραμε για πυρηνικά υποβρύχια… Τώρα, όμως, τα πράγματα φαίνεται ότι αλλάζουν.

Η Northrop Grumman σε συνεργασία με τα Εθνικά Εργαστήρια Sandia, ανέπτυξαν...
...σχέδια για πυρηνικά ΜΕΑ, τα οποία θα διαθέτουν υψηλές επιδόσεις σε βεληνεκή, αλλά και μεγάλες δυνατότητες για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος για τα διάφορα συστήματα και όπλα που θα φέρουν!

Τα σχέδια, όμως, προς το παρόν μπήκαν στα συρτάρια, λόγω πολιτικών πιέσεων, οι οποίες δεν έχουν να κάνουν με οικονομικού λόγους. Σημαντικότερος από αυτούς είναι το ζήτημα της ασφάλειας, δεδομένου ότι ένα ΜΕΑ θα μπορούσε πολύ εύκολα να πέσει ή να καταρριφθεί με ολέθρια αποτελέσματα.

Το εντυπωσιακό πάντως είναι ότι, οι έρευνες αυτές είχαν ξεκινήσει από το 1986, γεγονός που δείχνει και τις τεράστιες επενδύσεις στον τομέα έρευνας και ανάπτυξης που γίνεται στις ΗΠΑ, τόσο από το ομοσπονδιακό κράτος, όσο κι από τον ιδιωτικό τομέα.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου