ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Στο βαλιτσάκι της ΕΥΠ> Απελπισμένοι μηντιάρχες σε απροκάλυπ τους εκβιασμούς!

Το βαλιτσάκι της ΕΥΠ κινδύνευσε να ανατιναχθεί από αυτά που άκουγε. Μιλάμε για πολύ γνωστούς-διάσημους- μηντιάρχες οι οποίοι εκβιάζουν ανοιχτά τα υποψήφια θύματά τους. Συνήθως μετά το τηλεφώνημα ακολουθούσε σχετικό εκβιαστικό ρεπορτάζ-πρωτοσέλιδο, τηλεοπτικό, ραδιοφωνικό, κλπ.

Οι αρχές έχουν στα χέρια τους διασταυρωμένα στοιχεία φωτιά και το μπαμ που θα ακουσθεί στα ΜΜΕ δεν θα έχει προηγούμενο.

Οι δυσοίωνες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και το χρήμα που στερεύει κάνουν ακόμη πιο απελπισμένα εξόφθαλμες τις εκβιαστικές μεθοδεύσεις των απελπισμένων ιδιοκτητών των ΜΜΕ απέναντι σε εκείνους από τους οποίους εκτιμούν ότι μπορούν να αποσπάσουν χρήμα-σε πολλές περιπτώσεις μαύρο.

Μεγαλοεπιχειρηματίες που έχουν πάρε -δώσε με τη Δικαιοσύνη, πολυεθνικές και τράπεζες βρίσκονται στη πρώτη γραμμή των εκβιασμών. Πολύ γνωστός μηντιάρχης συνηθίζει να υπερηφανεύεται λέγοντας «εγώ δεν είμαι απατεώνας, εκβιαστής είμαι…». Ο ήρωάς μας όταν εντοπίσει το θύμα του-συνήθως επιχειρηματίες που έχουν νταλαβέρια με τη δικαιοσύνη- τους ζητά να περάσουν από το παγκάρι.

Κάποιοι άλλοι νοικιάζουν κάθε φορά σε διαφορετικές εργολαβίες πρωτοσέλιδα, τηλεοπτικές εκπομπές, δημοσιογραφικές έρευνες που όλως τυχαίως αποκαλύπτουν πραγματικά και ανύπαρκτα σκάνδαλα επιχειρηματιών, τραπεζιτών και πάει λέγοντας.

Οι πιο λινάτσες της πιάτσας στέλνουν τηλεοπτικά συνεργεία η φωτογράφους και ρεπόρτερς εφημερίδων έξω από τα σπίτια των υποψηφίων θυμάτων τους καθώς και των οικοένειών τους για να κάνουν ακόμη πιο απειλητική τη παρουσία τους και πιο επιτακτικά απαιτητό το ποσό του εκβιασμού.

Οι δύστυχοι μηντιάρχες φυσικά δεν κοιτάνε τα σκάνδαλα και τις κακουργηματικές πράξεις στις οποίες έχουν εμπλακεί οι περισσότεροι από δαύτους αλλά υποδύονται τους κήνσορες της αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας.

Την στιγμή που οι ίδιοι κυκλοφορούν με συνοδεία παραγινομένων γορίλων-λες και πρόκειται να τους σώσουν οι φουσκωτοί εάν κάποιοι αποφασίσουν να τους στείλουν να δουν τα ραδίκια ανάποδα-καταγγέλουν παρόμοιες πρακτικές άλλων μέσα από τα ΜΜΕ που διαθέτουν.

Ένας φαύλος κύκλος που συνεχίζεται σε μια απίστευτα διεφθαρμένη χώρα που βαδίζει πατώντας γκάζι στο να μετατραπεί σε Κολομβία με τις απαγωγές και τις δολοφονίες να βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη…

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου