ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Nα αποφυλακιστεί λόγω υγείας θα ζητήσει ο Άκης

Στο κελί Νο2, στην 6η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, όπου πριν από λίγες εβδομάδες κρατείτο ο ηγούμενος Εφραίμ, βρίσκεται από χτες το πρωί ο Άκης Τσοχατζόπουλος.
Η συγκεκριμένη πτέρυγα θεωρείται προνομιούχα από άλλες, καθώς εκεί κρατούνται συνήθως εργαζόμενοι και όσοι έχουν ζητήσει προστασία για λόγους ασφαλείας. Στη συγκεκριμένη πτέρυγα τα κελιά είναι μεγαλύτερα, ενώ οι κρατούμενοι μπορούν να προαυλίζονται χωρίς να έρχονται σε επαφή με ποινικούς, κυρίως τους σκληρούς βαρυποινίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσοχατζόπουλος έφερε μαζί του...
...δικά του σεντόνι, ενώ ζήτησε να του φέρουν φόρμες και άλλα ρούχα από το σπίτι του. Ο πρώην υπουργός αντιμετωπίζει ψύχραιμα την όλη κατάσταση και φέρεται ήδη να μελετά μαζί με τους δικηγόρους του τις επόμενες κινήσεις του....Όπως αναφέρει το Έθνος, ο κ. Τσοχατζόπουλος δεν αποκλείεται το αμέσως προσεχώς διάστημα να ζητήσει να ζητήσει νοσοκομειακή περίθαλψη ή και να διατυπώσει λόγους υγείας σε αίτημα αποφυλάκισής του.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, μετά τη χτεσινή απολογία τους η λογίστρια του Άκη Τσοχατζόπουλου, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, ο ξάδελφός του Νίκος Ζήγρας και ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης που κατηγορούνται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης με αρχηγό των πρώην υπουργό, ενώ εμπλέκονται και στην υπόθεση των προμηθειών που φέρονται ότι δόθηκαν για τις συμβάσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων TOR M1 και των υποβρυχίων.

Ήδη, στον Κορυδαλλό βρίσκεται από τη Μεγάλη Παρασκευή βρίσκεται στις φυλακές και ο Αστέριος Οικονομίδης.

Σε απολογία δέκα ακόμη άτομα

Κλήσεις σε απολογία προς δέκα ακόμα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση του Α. Τσοχατζόπουλου αναμένεται να στείλει ο ανακριτής, Γαβριήλ Μαλής την Πέμπτη.

Τα πρόσωπα αυτά αντιμετωπίζουν κατηγορία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και αναφέρονται στο πόρισμα των εισαγγελέων Ελένης Σίσκου και Ευγενίας Κυβέλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για την σύζυγο του πρώην υπουργού, Βίκυ Σταμάτη, τον αδελφό της Παναγιώτη Σταμάτη, την θεία της Αικατερίνη Σταμάτη, την κόρη του Ά. Τσοχατζόπουλου, Αρετή, τη δικηγόρο Ταλίτα – Μαρία Τσεκούρα τους Νικόλαο Γεωργουλάκη, Παντελή Ζαχαριάδη, Οράτιο Μελά, Κωνσταντίνο Αντωνιάδη και Ευτύχιο Ατσοπαρδή.

Πάντως, τα πρόσωπα αυτά αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Τι υποστηρίζουν οι δικηγόροι του Τσοχατζόπουλου

Οι δικηγόροι του Άκη Τσοχατζόπουλου ετοιμάζονται ήδη να προσφύγουν κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης και ανοίγοντας τα χαρτιά τους αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Η υψηλή αναγνωρισιμότητά του, λόγω της μακράς θητείας του στην πολιτική και σε καίριες κυβερνητικές θέσεις, αποτελεί ένα επιπρόσθετο στοιχείο, που καθιστά την επιβολή της κράτησής του λόγω υπόνοιας φυγής άνευ αντικειμένου».

Και προσθέτουν: «Από το φθινόπωρο του 2007 δεν έχει καμία επίσημη ιδιότητα, κάθε πτυχή της δραστηριότητάς του ελέγχεται από τις διωκτικές αρχές» και ως εκ τούτου δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου