ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Το δημόσιο πλήρωσε ενοίκια 500.000 ευρώ για εγκαταλελειμμένο κτίριο

Το δημόσιο πλήρωσε ενοίκια 500.000 ευρώ για εγκατελελειμμένο κτίριο


Μισό εκ. ευρώ κατέβαλε το ελληνικό δημόσιο ως ενοίκιο για ένα κτίριο στη Θεσσαλονίκη, που ωστόσο... δεν χρησιμοποίησε ποτέ!
Το εν λόγω κτίριο – καταφύγιο αστέγων, ιδιοκτησία της Καθολικής Εκκλησίας, βρίσκεται στην οδό Φράγκων στη Θεσσαλονίκη και μέχρι το 1999 στέγαζε το παλιό νοσοκομείο Αγιος Παύλος.
Οταν το νοσοκομείο μεταφέρθηκε στις νέες εγκαταστάσεις του στον Φοίνικα,όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα» το δημόσιο δεν σταμάτησε να καταβάλει τα ενοίκια για το κτίριο της οδού Φράγκων, με τη δικαιολογία ότι θα αξιοποιηθεί από το ΕΣΥ ως Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου.
Μάλιστα, το εν λόγω έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ. Από το 2005, όμως και μετά........
 με απόφαση του υπουργείου Υγείας, η ευθύνη της καταβολής του ενοικίου πέρασε στη διοίκηση του νοσοκομείου Αγιος Παύλος.
Τα έργα διαμόρφωσης του κτιρίου δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ, καθώς εντοπίστηκε νερό στα θεμέλιά του και σταμάτησαν οι εργασίες.
Ωστόσο η καταβολή των ενοικίων συνεχιζόταν κανονικά, μέχρι και το 2009, όταν το Ελεγκτικό Συνέδριο μπλόκαρε την καταβολή των χρημάτων.
Η εισαγγελέας Λάμπρος Τσόγκας, εστίασε την έρευνά του στο διάστημα 2005 – 2009, όταν και δαπανήθηκαν περίπου 500.000 ευρώ σε ενοίκια και άσκησε ποινική δίωξη για το αδίκημα της απιστίας κατά παντός υπευθύνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου