ataktesfones@gmail.com

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Ρωσική πρόταση εξαγοράς και των ΕΛΠΕ!

Μετά την ΔΕΠΑ οι Ρώσοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον και για τα ΕΛΠΕ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Gazprom Neft, διά του διευθύνοντος συμβούλου της. Η ρωσική εταιρεία, η πέμπτη μεγαλύτερη ρωσική πετρελαϊκή εταιρείας είναι η πρώτη που δήλωσε ότι θα καταθέσει προσφορά για τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ).

«Εξετάζουμε την πιθανότητα να αποκτήσουμε αυτό το περιουσιακό στοιχείο. Υπάρχουν δύο αξιοπρεπείς εργοστασιακές μονάδες, με σχετικά υψηλή παραγωγική δυναμικότητα και σχετικά μεγάλο βάθος διύλισης» δήλωσε, σε δημοσιογράφους, ο Αλεξάντερ Ντιούκοφ.

Το πρακτορείο Ρόιτερς αναφέρει ότι, τον προηγούμενο μήνα, ο επικεφαλής αξιωματούχος...
...της ελληνικής αρχής για τις ιδιωτικοποιήσεις είχε πει ότι θα τεθούν, έως τον Μάιο, προς πώληση, ποσοστά σε δύο μεγάλες εισηγμένες εταιρείες, τον ΟΠΑΠ και τα ΕΛΠΕ, ώστε να δοθεί ώθηση στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο έχει καθυστερήσει πολύ.

Η Gazprom, η μητρική εταιρεία της Gazprom Neft, έχει δηλώσει ότι ενδιαφέρεται να αποκτήσει την ελληνική εταιρεία φυσικού αερίου ΔΕΠΑ, στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας τα ΕΛΠΕ συμμετέχουν σε ποσοστό 35%. Τα ΕΛΠΕ έχουν διευκρινίσει ότι δεν ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τη ΔΕΠΑ.

Παράλληλα, ο Αλεξάντερ Ντιούκοφ ανακοίνωσε ότι η Gazprom Neft εξακολουθεί να συνομιλεί με την ιταλική Eni για την απόκτηση μειοψηφικής συμμετοχής της δεύτερης στο διυλιστήριο Schwedt, στη Γερμανία. Πρόσθεσε, επίσης, ότι το φετινό επενδυτικό πρόγραμμα της ρωσικής εταιρείας δεν θα σημειώσει μεταβολή σε σχέση με το 2011, παραμένοντας στα 5,6 δισ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένων των ποσών που θα διατεθούν γα εξαγορές.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου