ataktesfones@gmail.com

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΗΠΑ: Νοθευμένα τα φάρμακα της TEVA που προμηθεύει τα νοσοκομεία μας!

Η Teva, που σάρωσε στις ηλεκτρονικές δημοπρασίες του υπουργείου Υγείας, έχει καταγγελθεί από τον αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων για μαύρα σωματίδα, ακαθαρσίες, ανεπαρκείς συνθήκες υγιεινής, μολύνσεις και μπερδέματα στην παραγωγή!
 
Τα επικίνδυνα φάρμακα made in India είναι εδώ. Σε πολύ λίγο καιρό, τα ελληνικά νοσοκομεία θα χορηγούν αφειδώς σκευάσματα της ισραηλινής εταιρείας, Teva, την οποία οι αμερικανικές αρχές έχουν συλλάβει να παρασκευάζει νοθευμένα φάρμακα!
Μάλιστα, οι συνθήκες παραγωγής σκευασμάτων σε εργοστάσιο του ομίλου Teva στο Μιζούρι των ΗΠΑ ήταν τέτοιες που...
...οδήγησαν τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (Food and Drug Administration - FDA) να του βάλει λουκέτο!

Η ασυλλόγιστη πολιτική της κυβέρνησης και η εμμονή της στη χορήγηση του πιο φθηνού φαρμάκου με βάση τη δραστική ουσία έχει ανοίξει διάπλατα την πόρτα στην Teva, η οποία μέσω της θυγατρικής της TAPI παράγει δραστική ουσία –μεταξύ άλλων- σε Ινδία, Κίνα, Ισραήλ, Πουέρτο Ρίκο και Μεξικό.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, η Teva με τα πάμφθηνα σκευάσματά της σάρωσε στο δεύτερο διαγωνισμό του υπουργείου Υγείας για την προμήθεια δραστικής ουσίας στα ελληνικά νοσοκομεία, καθώς μειοδότησε σε 9 από τις 23 δραστικές ουσίες!
Ουσιαστικά, τώρα που μοναδικός γνώμονας είναι η τιμή και όχι η ποιότητα του φαρμάκου, η ισραηλινή εταιρεία θα κατακλύσει με τα σκευάσματά της τα ελληνικά νοσοκομεία, αφήνοντας μακράν πίσω όλες τις άλλες ελληνικές και ευρωπαϊκές εταιρείες των οποίων τα standards ελέγχονται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Είναι ενδεικτικό ότι η δεύτερη, μετά την Teva, φαρμακοβιομηχανία μειοδότησε σε μόλις τρία σκευάσματα.

Την ώρα, όμως, που το υπουργείο Υγείας πανηγυρίζει για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης την οποία επιτυγχάνουν οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες με βάση τη δραστική ουσία, συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από τους ελέγχους του αμερικανικού ΕΟΦ στα ανά τον κόσμο εργοστάσια της Teva, τα προϊόντα της οποίας θα χορηγούνται αναγκαστικά στους Ελληνες ασθενείς:
Νοθευμένα φάρμακα, ανεπαρκείς έλεγχοι, ακαθαρσίες, μαύρα σωματίδια αγνώστου προέλευσης, ακύρωση ελέγχων με αρνητικά αποτελέσματα και αντικατάστασή τους από άλλα πιο «βολικά», μελέτες επιστημονικά ανεπαρκείς, μολύνσεις και μπερδέματα κατά την παραγωγή φαρμάκων, ανεπαρκείς καθαρισμοί του εξοπλισμού, είναι μερικά μόνο από τα ευρήματα των ελέγχων του Αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων στα εργοστάσια της Teva σε Ιερουσαλήμ και Καλιφόρνια.
πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου