ataktesfones@gmail.com

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Το υπουργείο Δικαιοσύνης διαψεύδει τις φήμες για κατάργηση του Πρωτοδικείου Δράμας


από το Γραφείο Τύπου
Δήλωση Θ. Μαργαρίτη σχετικά με πληροφορίες για ενδεχόμενη κατάργηση... του Πρωτοδικείου Δράμας.

Σε μπλοκ του Σουφλίου Έβρου αναδημοσιεύτηκε την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012 με τίτλο: «Ξυπνήστε ρε! Διαλύουν τα Πάντα! Προς κλείσιμο και το Πρωτοδικείο Νέας Ορεστιάδας» που αναπαράχθηκε σε όλη την Ελλάδα και αναφέρει ότι έχουν μπει στο στόχαστρο της εφαρμογής του μνημονίου τα Πρωτοδικεία Ορεστιάδας, Ξάνθης και Δράμας, τα οποία είναι πιθανόν -κατά το δημοσίευμα- ακόμη και μέχρι τον προσεχή Ιούνιο να καταργηθούν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, όπου λειτουργούν έξι Πρωτοδικεία ( Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας) θα μείνουν τα μισά και η πρόταση όπως ακούγεται από καλά πληροφορημένες πηγές- σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα- είναι να παραμείνουν αυτά της Αλεξανδρούπολης, της Κομοτηνής και της Καβάλας.

Είχα άμεση επαφή με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας κ. Θεόφιλο Ξανθόπουλο, ο οποίος επιβεβαίωσε τις φήμες που προέρχονται από τις σχετικές δημοσιεύσεις.

Επίσης επικοινώνησα άμεσα με το γραφείο του Γ.Γ. του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Κανελλόπουλου και με το γραφείο του Υφυπουργού κ. Γιώργο Πεταλωτή, πρώην προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Κομοτηνής, στους οποίους διεμήνυσα ότι εάν οι πληροφορίες είναι αληθείς δεν θα δεχτούμε υποβάθμιση της Δράμας με κατάργηση του Πρωτοδικείου Δράμας, μεταφέροντας και την αγωνία της Τοπικής Νομικής Κοινωνίας.

Τους επανέλαβα για ακόμη μία φορά ότι η Δράμα έχει την υποδομή και διατηρεί πάντοτε το αίτημα για την ίδρυση ενός αυτοτελούς Εφετείου, που θα επιλύει τις δικαστικές διαφορές των κατοίκων της πάλαι ποτέ Ανατολικής Μακεδονίας δηλαδή τους κατοίκους των Σερρών- Δράμας και Καβάλας. Ένα Εφετείο που θα αποσυμφορήσει τα υδροκεφαλισμένα από δικαστικές υποθέσεις Εφετεία της Κομοτηνής και της Θεσσαλονίκης και θα λειτουργήσει και υπέρ της εξυπηρέτησης των πολιτών και προς το συμφέρον της ορθής απονομής της Δικαιοσύνης .

Τους διεμήνυσα επίσης ότι είναι αδιανόητο να κυκλοφορούν τέτοιες ειδήσεις περί καταργήσεως του Πρωτοδικείου Δράμας και ότι δεν θα δεχτούμε καμία δικαστική υποβάθμιση.

Με διαβεβαίωσαν ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα, δηλαδή κατάργησης του Πρωτοδικείου Δράμας και διέψευσαν και από τα δύο γραφεία τα σχετικά δημοσιεύματα. Στην γενικότερη συζήτηση διεφάνη ότι τίθεται θέμα κατάργησης πολλών Ειρηνοδικείων. Κινδυνεύουν άμεσα τα Ειρηνοδικεία Προσοτσάνης και Νευροκοπίου .

Δύο Ειρηνοδικεία που επιβάλλεται να λειτουργούν και για ιστορικούς λόγους αλλά και για την ορθή απονομή της Δικαιοσύνης αφού πρέπει να έχουν το φυσικό δικαστή δίπλα τους .

Ως πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου και Δήμαρχος της Ιστορικής και Μαρτυρικής πόλης της Δράμας, τους διεμήνυσα ότι δεν θα δεχτούμε την κατάργηση των δύο αυτών Ειρηνοδικείων και τους εξήγησα ότι δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια.

Καλώ τους βουλευτές και τους Δημάρχους Προσοτσάνης και Νευροκοπίου (που γνωρίζουν το θέμα ) να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα ώστε να αποτρέψουμε στη γένεση του, το δυσμενές για τη Δράμα σχεδιασμό του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Καλώ επίσης, ολόκληρη την τοπική Νομική Κοινωνία και τους συναδέλφους μου Δικηγόρους σε ετοιμότητα για αγωνιστικές κινητοποιήσεις .

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΥΤΟ ΤΟ «ΑΟΡΑΤΟ» ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΟΥΝ ΤΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ & ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου