ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Tρέμουν τους S-300 της Συρίας οι Αμερικανοί στρατηγοί...

Σε κατάθεσή του στο Κογκρέσο, ο Διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός (προεχρόμενος από το Σώμα των Πεζοναυτών) Τζέιμς Μάτις, τόνισε ότι

"Τα πράγματα με την Συρία είναι πολύ πιο διαφορετικά απ'ότι με την Λιβύη. Έχουν εξελιγμένη αεράμυνα της Συρίας με προηγμένα ρωσικά Α/Α συστήματα και είναι πολύ δυσκολότερη μια απόπειρα επιβολής ζώνης απαγόρευσης πτήσεων.

Επίσης τους τελευταίους μήνες εντάχθηκαν στο δυναμικό της συαριακής αεράμυνας συστήματα S-300 που οι πληροφορίες λένε ότι τα χειρίζονται απ'ευθείας Ρώσοι στρατιωτικοί "σύμβουλοι".

Θα χρειαστούμε πολύ περισσότερο χρόνο και πολύ μεγαλύτερη......δύναμη από αυτή που χρησιμοποιήθηκε στη Λιβύη για να καμφθεί η συριακή αεράμυνα".

Τόνισε μάλιστα ιδιαίτερα το θέμα των S-300, λέγοντας ότι "Όλα τα άλλα τα αντιμετωπίζουμε εύκολα ή δύσκολα. Το έχουν κάνει στο παρελθόν οι Ισραηλινοί θα το κάνουμε κι εμείς. Αλλά οι S-300 μας προβληματίζουν" κατέληξε.

Λεπτομέρειες για τις πιθανές επιχειρήσεις δεν έδωσε στη δημοσιότητα, αλλά διευκρίνησε ότι στην περίπτωση της Συρίας, θα χρειαστούν και χερσαίες δυνάμεις για τη δημιουργία περιοχών ασφαλείας, όπου θα μπορούσε να γίνει η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας, αφού ο συριακός στρατός είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ'ότι ο λιβυκός.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου