ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Συγκλονιστικό! Καθηγητής Ιλμπέρ Ορταϋλί, διευθυντής Μουσείου Τοπ Καπί: «Οι Πομάκοι δεν είναι Τούρκοι».

Ένα άρθρο κόλαφος στο διαδίκτυο του Ιμπραχήμ Κενάρ, Πομάκου ακτιβιστή στη Νορβηγία και αρθρογράφου της Ζαγάλισα, προκάλεσε την οργή της τουρκόφωνης εφημερίδας Μιλλέτ στην Ξάνθη και του συνιδιοκτήτη της Τζενγκίζ Ομέρ. Μας διασκέδασε πολύ η οργή του Τζενγκίζ Ομέρ και τα ιστορικά του επιχειρήματα, επιπέδου φυλλάδας καφενείου. Μάλιστα, η Μιλλέτ επιστράτευσε και ένα …καθηγητή (τον Χασάν Ντεμίρογλου) από το τουρκικό πανεπιστήμιο Θράκης με έδρα την Αδριανούπολη, ο οποίος αναμασά τις γνωστές ακροδεξιές μπούρδες του Τουρκικού εθνικισμού για την καταγωγή των Πομάκων. Υποθέτουμε ότι ο τύπος αυτός, εάν ζούσε λίγες δεκαετίες πριν, θα ισχυριζόταν ότι οι Κούρδοι είναι ορεινοί…Τούρκοι. Aυτή ήταν η αγαπημένη θεωρία των Τούρκων, ότι οι Κούρδοι δεν είναι άλλο παρά …ορεινοί Τούρκοι! Άπειρες συζητήσεις στην τουρκική τηλεόραση από καθηγητές πανεπιστημίων και …επιστημονικά άρθρα, υποστήριζαν τη θέση αυτή. Όταν όμως οι τουρκικές ρατσιστικές μπούρδες δεν έπιασαν τόπο, τότε όλοι εκείνοι οι καθηγητές εξαφανίστηκαν… 

Στο Πομακικό ζούμε αυτή τη φάση. Οι Τούρκοι και οι γενίτσαροι Πομάκοι, ισχυρίζονται ότι οι Πομάκοι είναι Τούρκοι. Είμαστε βέβαιοι, ότι η περίοδος αυτής της ρατσιστικής προσέγγισης της καταγωγής μας, βρίσκεται στα τελευταία της και σύντομα τόσο οι ρατσιστές Τούρκοι όσο και οι γενίτσαροι Πομάκοι θα εξαφανιστούν. Όσο, λοιπόν, οι Κούρδοι είναι …ορεινοί Τούρκοι, άλλο τόσο και οι Πομάκοι είναι …ορεινοί Τούρκοι! 

Η αντιεπιστημονική επιχειρηματολογία της Μιλλέτ μπορεί να πείθει μόνο τους χαμηλής παιδείας γενίτσαρους Πομάκους, οι οποίοι εξοργίζονται κάθε φορά που τους υπενθυμίζει κάποιος ότι ουδεμία φυλετική σχέση έχουν με τους Τούρκους.


Θυμίζουμε ότι εμείς στο πρόσφατο παρελθόν δώσαμε ένα ισχυρό ράπισμα στην Μιλλέτ με την επική και αποκαλυπτική αρθρογραφία μας για τον Πέρση και αντίτουρκο ποιητή Μεβλανά, τον οποίο έχει ως έμβλημά της. Μετά από την αρθρογραφία μας η Μιλλέτ, αναγκάστηκε να συρρικνώσει το μέγεθος της απεικόνισής του καημένου Μεβλανά, στο λογότυπό της. Βάναυση μεταχείριση του Πέρση ποιητή… 


Όσον αφορά τους Πομάκους δεν θα αντιπαρατεθούμε σε ανόητα επιχειρήματα που είναι τόσο αγαπημένα σε ακροδεξιές οργανώσεις φασιστών στην Τουρκία (Γκρίζων Λύκων και λοιπών ζώων του φυσικού βασιλείου…). 


Η αλήθεια είναι πιο ισχυρή από κάθε προπαγάνδα και οι φίλοι και υποστηρικτές μας, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και μέσα στην ίδια την Τουρκία θα γίνονται όλο και πιο πολλοί.


Άρθρο του Ιμπραχήμ Κενάρ

(τεύχος 58, Δεκέμβριος 2011 - Ιανουάριος 2012)


πηγή Ζαγαλισα

Ποσειδώνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου