ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Η μεγάλη ληστεία: 10 δις θα κοστίσει στα Ασφαλιστικά Ταμεία το κούρεμα!


Η είδηση έχει ως εξής:
«Σε ποσοστό 53,5% θα απομειωθεί το ονομαστικό κεφάλαιο των ελληνικών κρατικών ομολόγων που κατέχουν τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς όπως είναι γνωστό δεν εξαιρούνται από το PSI, με τις απώλειες να υπολογίζονται στα 10 δισ. ευρώ περίπου. 
Στα χαρτοφυλάκια των Ταμείων, βρίσκονται κρατικά ομόλογα αξίας 21 δισ. ευρώ, των οποίων η αξία μετά το «κούρεμα» θα υπολογίζεται στα 11 δισ. ευρώ.
Ομόλογα αξίας 7 δισ. ευρώ αγοράστηκαν απευθείας από τα Ταμεία, ενώ τα υπόλοιπα 14 δισ. ευρώ είναι καταθέσεις των Ταμείων στη Τράπεζα της Ελλάδος τα οποία επενδύθηκαν εν συνεχεία σε ομόλογα. 
Ακόμη, για όσα ασφαλιστικά ταμεία χρησιμοποιήσουν στο εξής ομόλογα του Δημοσίου σαν εγγύηση για το δανεισμό τους από τις Τράπεζες, (ρέπος), η αξία των ομολόγων αυτών θα υπολογίζεται στο 25% της ονομαστικής τους αξίας. 
Κρατικά ομόλογα διαθέτουν όλα τα Ταμεία εκτός από το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ) και τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ)».
 Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ληστεία που έγινε ποτέ σε βάρος των εργαζομένων.
Τα Ασφαλιστικά Ταμεία υποχρεώνονταν από τις εκάστοτε κυβερνήσεις να επενδύουν το ιδρώτα των εργαζομένων τους σε Ομόλογα του ελληνικού δημοσίου.  Δεν είχαν επιλογές.
Έτσι οι κυβερνήσεις έκαναν πολιτική στις πλάτες τους.
Και τώρα τιμωρούνται. Eπειδή εμπιστεύτηκαν τις υποσχέσεις του επισήμου κράτους!
Στην ουσία οδηγούνται στην κατάρρευση.
Είναι και αυτός ένας τρόπος για να δικαιολογήσουν περαιτέρω μείωση των συντάξεων.
Ο  ανεκδιήγητος  συνταγματολόγος, που παριστάνει τον Υπουργό Οικονομικών,  δεν μπόρεσε να εξαιρέσει από το κούρεμα του ελληνικού χρέους τα ασφαλιστικά ταμεία.
Μπορεί να μας πεί τι ενέργειες έκανε για να προστατέψει τα ταμεία από το κούρεμα;
Ποιές προτάσεις υπέβαλλε;
Απορώ,τι διαπραγματευόταν τόσον καιρό;
Για ποιούς ενδιαφερόταν;
Ποια συμφέροντα προσπαθούσε να υπερασπιστεί;
Μάλιστα σε μια πρωτοφανή εκδήλωση θράσους, δεν αφήνει καμιά επιλογή,  όταν τα  απειλεί την ενεργοποίηση των CACs.
Πρόκειται για αίσχος.
Ντροπή του.
ΚΡ
 Y.Γ. Λυπούμαι πολύ, αν η ΝΔ συναινέσει σ’ αυτό το έγκλημα. Κανονικά έπρεπε να χαλάσει τον κόσμο. Το ελάχιστο που μπορεί να κάνει είναι να δεσμευτεί ότι τα χρήματα αυτά θα επιστρέψουν στα Ασφαλιστικά Ταμεία με την πρώτη ευκαιρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου