ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Ράιχενμπαχ : Ο τουρισμός θα πληρώσει το αντιγερμανικό κλίμα

Σώπα ρε βλαμένε! Τέτοια καταστροφή πως θα την αντέξουμε;
Να μην ξεχάσουμε να βάλουμε την σκούπα μας να κλαίει!!!

Την εκτίμηση ότι ο ελληνικός τουρισμός το 2012 δεν θα έχει την περσινή επιτυχία εκφράζει σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα Handelsblatt ο επικεφαλής της Task Force Χορστ Ράιχενμπαχ.
«Το 2011 ο τουριστικός τομέας είχε πολύ καλή ανάπτυξη. Φέτος τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά όσο πέρυσι», υπογραμμίζει ο Χορστ Ράιχενμπαχ, προβαίνοντας...
...στην εκτίμηση ότι η αυτή η εξέλιξη ίσως να οφείλεται στην αντιγερμανική εκστρατεία που σημειώθηκε στην Ελλάδα.
«Ο αριθμός των γερμανών τουριστών σημειώνει πτώση. Πιθανόν να έπαιξε το κλίμα που επικρατεί στη χώρα κάποιο ρόλο», λέει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν, παρατηρώντας, ωστόσο, ότι η μείωση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα οφείλεται σίγουρα και στην εξομάλυνση της κατάστασης στη βόρεια Αφρική.

H χώρα έφτασε στα όρια

Ο Χορστ Ράιχενμπαχ υποστηρίζει ότι με τα μέτρα λιτότητας και την απομείωση του ελληνικού χρέους η Ελλάδα έβαλε τις βάσεις της προόδου.
«Η Ελλάδα κατάφερε κάτι μοναδικό. Η χώρα έφτασε στα όρια αυτού που είναι σε θέση να αντέξουν άνθρωποι», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Task Force.

Ο κ. Ράιχενμπαχ αναφέρει ότι σημειώθηκε σημαντική πρόοδος στο πεδίο του ελέγχου των δαπανών.
«Είναι εκπληκτική η πρόοδος στον έλεγχο του προϋπολογισμού. Για πρώτη φορά υπάρχει πλήρης εποπτεία επί των δημοσίων δαπανών τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο», αναφέρει ο ευρωπαίος αξιωματούχος.

Πηγή Deutsche Welle    πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου