ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Οργή στις Ε.Δ. για τους αλλοδαπούς αξιωματικούς




 Πυρ ομαδόν εναντίον της κατάργησης του γένους ως προϋπόθεση εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές
 Η ρύθμιση για το γένος αξιωματικών απειλεί, εκτός από την ομοιογένεια, και το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων

Εμμένει στην πολιτική απάλειψης του ελληνικού γένους από τις προϋποθέσεις εισαγωγής των υποψηφίων για φοίτηση στις παραγωγικές στρατιωτικές σχολές το υπουργείο Εθνικής Άμυνας,δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε αλλοδαπούς να...
 καταλάβουν θέσεις αξιωματικών στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η συγκεκριμένη προϋπόθεση καταργήθηκε στην κυριολεξία εν μια νυκτί με μία απλή υπουργική απόφαση από τον προηγούμενο ΥΕΘΑ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, η οποία εντασσόταν στο άνοιγμα που έκανε η κυβέρνηση Παπανδρέου προς τους εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας, μεγάλο αριθμό των οποίων επιχείρησε με συνοπτικές διαδικασίες να νομιμοποιήσει παρέχοντάς τους ελληνική ιθαγένεια μέσω του λεγόμενου «νόμου Ραγκούση».

Εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός ότι ενώ η ελληνική καταγωγή από πατέρα ή μητέρα προβλέπεται ως βασική προϋπόθεση για την εκλογή στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος τυπικά είναι ο αρχιστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων, αυτό παύει να ισχύει για όλο το στρατιωτικό προσωπικό που υποτίθεται ότι αυτός διοικεί!

Αντιδράσεις

Η απάλειψη του ελληνικού γένους - για μία ακόμη χρονιά- από τις προϋποθέσεις για να γίνει κάποιος αξιωματικός έχει θορυβήσει τόσο τα εν ενεργεία όσο και τα εν αποστρατεία στελέχη του στρατεύματος, που εκφράζουν ανοιχτά πλέον ανησυχίες για τη διατήρηση της μελλοντικής συνοχής και αποτελεσματικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας κ. Δημήτρη Πανταζόπουλο«Η υπουργική απόφαση του Απριλίου του 2011 πρέπει να ακυρωθεί. Η τυχόν εφαρμογή της πιστεύουμε ότι θα έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στη διατήρηση της μαχητικής ικανότητας του στελεχιακού δυναμικού του στρατεύματος με ότι αυτό συνεπάγεται για την άμυνα της χώρας».

Στο ίδιο κλίμα κινούνται και τα όσα αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών, ταξίαρχος ε.α. κ. Βασίλειος Νικολόπουλος, ο οποίος υποστηρίζει ότι «η απαλοιφή της προϋπόθεσης του γένους για εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές δεν θα έπρεπε να γίνει. Είναι εξάλλου κάτι που γενικά δεν γίνεται, ιδιαίτερα σε χώρες που, όπως η δική μας, έχουν "προβληματικούς" γείτονες και ανά πάσα στιγμή μπορεί να δημιουργηθεί κάποια κρίση».

Σε παρόμοιο μήκος κύματος είναι και οι δηλώσεις του προέδρου του Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολών Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού κ. Ελευθέριου Σφακτού:«Όταν κάποιος δεν έχει ενστερνιστεί την ιστορία του λαού και δεν ξέρει ακριβώς για ποιον λόγο την υπερασπίζεται, αδυνατεί να καταλάβει και τους σκοπούς για τους οποίους θα πρέπει κάποια στιγμή, εάν χρειαστεί, να πολεμήσει». Τον προβληματισμό του για τους σκοπούς που εν τέλει εξυπηρετεί η εμμονή της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ να αφαιρέσει την προϋπόθεση του γένους για εισαγωγή στις ΑΣΕΙ εξέφρασε επίσης και το μέλος της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα κ. Γιάννης Ντουνιαδάκης.


(ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 18/03/2012 – ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου