ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Πληρώνονται σήμερα τα ασφάλιστρα κινδύνου της ελληνικής χεοκοπίας


ImageΣτα 21,75 σεντς στο ευρώ καθορίστηκε η προκαταρκτική τιμή των ελληνικών ομολόγων κατά τη δημοπρασία της ISDA για τα ελληνικά ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) που ενεργοποιήθηκαν από την ελληνική χρεοκοπία.
Η τελική τιμή θα ανακοινωθεί στις 5:30 το απόγευμα και ενδέχεται να είναι λίγο χαμηλότερη από τα 21,75 σεντς. Στη διαδικασία υπερισχύουν οι πωλητές, με καθαρό ανοιχτό υπόλοιπο πωλήσεων τίτλων CDS ύψους 291,6 εκατ. ευρώ.

Το ύψος των ασφαλίστρων κινδύνου (CDS) επί του ελληνικού κρατικού χρέους είναι 3,18 δισ. ευρώ. Ο αριθμός των συμβολαίων είναι 4.369.

Στη δεύτερη φάση της δημοπρασίας θα καθοριστεί η τελική τιμή που αντιπροσωπεύει το ποσό των χρημάτων που θα ανακτήσουν οι ομολογιούχοι («recovery rate»).

Στη συνέχεια, οι κάτοχοι των CDS θα λάβουν πληρωμή σε μετρητά ισόποση με τη διαφορά μεταξύ του recovery rate και της πλήρους ονομαστικής αξίας του ελληνικού χρέους.

Στη δημοπρασία συμμετέχουν οι Bank of America, Barclays, BNP Paribas, Citigroup, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC, JP Morgan, Morgan Stanley, Nomura, Societe Generale, Royal Bank of Scotland και UBS.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου