ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Ηλεκτρονικό «μάτι» που θα παρακολουθεί μέσω δορυφόρου από τον Έβρο μέχρι και την Κρήτη...


Ηλεκτρονικό «μάτι» που θα παρακολουθεί μέσω δορυφόρου από τον Έβρο μέχρι και την Κρήτη κάθε σημείο τροφοδοσίας του πετρελαίου, πρόκειται να εγκαταστήσει το υπουργείο Οικονομικών για να περιορίσει το λαθρεμπόριο στα καύσιμα που έχει προσλάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Παράλληλα σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή  με σκοπό να ψηφιστεί πριν τις εθνικές εκλογές, καταργείται ο υφιστάμενος  χρωματισμός στο πετρέλαιο (πχ κόκκινο για το πετρέλαιο θέρμανσης κλπ.)  και εισάγεται νέα υψηλού επιπέδου τεχνολογία για τον έλεγχο των καυσίμων.


Με το ίδιο νομοσχέδιο καθιερώνονται επίσης «δρακόντειες» ποινές για τους λαθρέμπορους,  που μέχρι σήμερα είχαν καταφέρει να δρουν ανενόχλητοι. Πλέον όποιος συλλαμβάνεται  για λαθρεμπόριο θα διώκεται με πολύ σκληρές διατάξεις, παρόμοιες με αυτές που προβλέπονται για το οργανωμένο έγκλημα (σ.σ. έως και ισόβια κάθειρξη).

Ενώ διώξεις θα ασκεί ο Εισαγγελέας και για ολόκληρο  το κύκλωμα που συναλλάχθηκε μαζί του. Από το διυλιστήριο (προμηθευτές) μέχρι και την  αντλία διανομής ( πελάτες).

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου