ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Θέλουν να ματαιώσουν τις εκλογές!


ΚΡΑΤΙΚΟ-ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΟΑΚΑ!

Κατ’ αρχάς, επειδή σε ότι αφορά αθλητικά και ιδιαίτερα ποδοσφαιρικά θέματα γίνονται πολλές παρεξηγήσεις, καλό είναι να διευκρινίσουμε ότι ο γράφων έχει πάψει προ πολλού να ασχολείται με το ποδόσφαιρο και να είναι οπαδός. Γνωρίζει όμως πρόσωπα και πράγματα στο χώρο του ποδοσφαίρου. Ολόκληρη, λοιπόν, την προηγούμενη βδομάδα, οι πάντες μιλούσαν για τα επεισόδια που αναμένονταν να γίνουν στον αγώνα Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, στο ΟΑΚΑ. Μάλιστα, προειδοποιούσαν ότι τα επεισόδια θα γίνουν άσχετα με την εξέλιξη του αγώνα, τη συμπεριφορά των διαιτητών κ.λπ., εννοώντας ότι αυτά που θα γίνουν δε θα έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο.
   

Και τελικά έγιναν! Και μάλιστα, χωρίς.....
να υπάρχουν οι «προϋποθέσεις»: στο γήπεδο βρίσκονταν οπαδοί μόνο των γηπεδούχων, καμία ομάδα δεν είχε παράπονα από τη διαιτησία, ενώ και η συμπεριφορά των παικτών των δύο ομάδων μέσα στο γήπεδο ήταν υποδειγματική. «Βοήθησε» βέβαια η αρνητική για τους γηπεδούχους εξέλιξη του αγώνα –από ένα σημείο και μετά- αλλά τα επεισόδια είχαν αρχίσει πολύ πριν αρχίσει ο αγώνας και εντάθηκαν στο ημίχρονο, όταν δεν υπήρχε αποτέλεσμα (0-0). Και βέβαια, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι τα επεισόδια τα προκάλεσαν οπαδοί του Παναθηναϊκού επειδή έχανε η ομάδα τους (είναι πιθανό πολλοί απ’ αυτούς να χειραγωγήθηκαν και να συμμετείχαν λόγω του γεγονότος αυτού, αλλά δεν τα ξεκίνησαν αυτοί).

Πολλές φορές, όταν χάνει ο γηπεδούχος, οι οπαδοί του προκαλούν επιτηδείως επεισόδια περιορισμένης διάρκειας, για τόσο χρόνο ώστε η αντίπαλος ομάδα και οι διαιτητές να τρομοκρατηθούν και να επηρεαστούν αρνητικά. Μετά αιφνιδίως σταματούν και το παιχνίδι συνεχίζεται. Κάτι που δεν έγινε στην περίπτωση που εξετάζουμε. Αντίθετα, όσο πέρναγε η ώρα εντείνονταν! Κι έτσι η γηπεδούχος ομάδα θα τιμωρηθεί με αποκλεισμό της έδρας της και αφαίρεση βαθμών και στο φετινό αλλά και στο επόμενο πρωτάθλημα. Αυτό, με πολύ απλά λόγια σημαίνει οικονομική της καταστροφή!

Ποιοι λοιπόν οργάνωσαν, ποιοι ανέχτηκαν και ποιοι δημιούργησαν τα επεισόδια; Και γιατί;

Βόμβες μολότοφ, κουκουλοφόροι κ.τ.λ. δεν υπάρχουν στα γήπεδα. Υπάρχουν αλλού. Όλοι ξέρουμε που. Οι ίδιοι που κάθε φορά κατακαίνε την Αθήνα, κατέκαψαν και το ΟΑΚΑ! Οι ίδιοι αναρχοκομμουνιστές, επίστρατοι του συστήματος!

Τι έκανε η αστυνομία; Κι όταν λέμε «αστυνομία» σαφώς και δεν εννοούμε τους απλούς αστυνομικούς, οι οποίοι υπακούουν σε συγκεκριμένες διαταγές. Εννοούμε τον αρμόδιο υπουργό και αυτούς τους ολίγους που παίρνουν τις αποφάσεις. Πως λοιπόν πέρασαν μέσα στο γήπεδο φωτοβολίδες, καπνογόνα, βόμβες μολότοφ κ.τ.λ., σ’ ένα τέτοιο άκρως επικίνδυνο αγώνα και παρά τις εντονότατες προειδοποιήσεις; Και γιατί η αστυνομία είχε «αμυντική στάση», όπως μετέδιδαν σε απευθείας σύνδεση οι εκφωνητές του ραδιοφώνου που βρέθηκαν στο γήπεδο; Για να διευκολύνουν τους ταραξίες να ολοκληρώσουν το «έργο» τους;

Για να μην το κουράζουμε το θέμα, κάποιοι κύκλοι προωθούν την ανωμαλία με σκοπό την επ’ άπειρον διατήρηση της υπάρχουσας κατάστασης. Η οποία μπορεί ν’ αλλάξει με τις εκλογές. Που δεν τις θέλουν με τίποτα, για πολλούς λόγους. Ακόμα και γιατί δεν θα είναι πλέον ούτε βουλευτές!

(ΥΓ): Πριν μπει στη συγκυβέρνηση Παπαδήμου, ο αρχηγός της «νέας» ΝΔ είχε βάλει όρο να μπει κοινής αποδοχής πρόσωπο στο ευαίσθητο υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ. Στο δρόμο κάπου το… ξέχασε κι έτσι συμβαίνει το εξής παράδοξο και πρωτοφανές στην ελληνική πολιτική ιστορία: ενώ υπάρχει συγκυβέρνηση, ο ένας υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ του «βαθέως» ΠΑΣΟΚ έφυγε, ο άλλος ήρθε!
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου