ataktesfones@gmail.com

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ανακατασκευή του πατρικού του Κεμάλ στα Σκόπια με τουρκικά κονδύλια




Μεθοδικά και με γρήγορες κινήσεις η Τουρκία διευρύνει συνεχώς την επιρροή της στους μουσουλμάνους των Βαλκανίων. Διαθέτουν τώρα χρήματα για ανακατασκευή του πατρικού του Κεμάλ, στα Σκόπια. Μεταφέρουμε αυτούσιο το δημοσίευμα από το κρατικό τουρκικό πρακτορείο TRT:

«Υπογράφηκε ένα πρωτόκολλο μεταξύ της Τουρκίας και της Μακεδονίας σχετικά με το σχέδιο. Τα σπίτια του παππού του Mustafa Kemal Atatürk, Hafız Ahmet Efendi και του γιου του Ali Rıza Efendi που βρίσκονται στην πόλη Κεντρική Ζούπα της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας" θα κατασκευαστούν εκ νέου από τη Διεθνή Τουρκική Υπηρεσία για Συνεργασία και Ανάπτυξη TİKA.

kemal_oikia-1-nai» Τα σπίτια μνημεία αναμένεται να αναγερθούν στο Taşlı Mahalle του χωριού Kocacık που υπάγεται στη Κεντρική Ζούπα. Το σχέδιο ετοιμάστηκε σύμφωνα με το πρότυπο του αφού μελετήθηκαν τα εικονικά και γραπτά έγγραφα του 19ου αιώνα του χωριού Kocacık και των γύρω χωριών.

» Υπογράφηκε ένα πρωτόκολλο όσον αφορά τα σχέδια των νέων σπιτιών μεταξύ του υπουργείου Εξωτερικών της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας", της TİKA και της Δήμου της Κεντρικής Ζούπα.


 defencenet.gr
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου