ataktesfones@gmail.com

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Κανονικά τα επιδόματα και για τους "μαϊμού" δικαιούχους

 Τι και αν προκλήθηκε σάλος με τα προνοιακά επιδόματα και τους "μαϊμού" δικαιούχους. Διαβάστε πως η γραφειοκρατία συνωμοτεί "υπέρ" τους

Κανονικά θα πληρωθούν οι μέχρι τώρα δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων τόσο οι γνήσιοι όσο και οι δικαιούχοι "μαϊμού" λόγω...γραφειοκρατίας.

Όσο απίστευτο και αν φαντάζει κάτι τέτοιο είναι πέρα για πέρα αληθινό αφού όπως είπε ο υφυπουργός Υγείας Μ. Μπόλαρης τα επιδόματα θα καταβληθούν με βάση τις λίστες που είχαν μέχρι τώρα στα χέρια τους οι δήμοι.

Η εν λόγω διαδικασία είναι χρονοβόρα και θα πάρει δύο με τρεις εβδομάδες και οι λίστες μετά το υπουργείο Υγείας θα πάνε στους δήμους και εκεί η αρμόδια υπηρεσία θα χρειαστεί αρκετές ημέρες για να ολοκληρώσει τη διαδικασία ελέγχου.

Οπότε είναι δηλαδή πολύ πιθανό...
...οι "μαϊμού" δικαιούχοι, οι οποίοι είναι πάνω από 36.000 να δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους ακόμα και στη επόμενη πληρωμή μέχρι να ξεκαθαριστεί το ζήτημα από το υπουργείο και τους δήμους.

Τα χρήματα που θα καταβληθούν είναι για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, ενώ σημειώνεται ότι αν και η απογραφή ολοκληρώθηκε στις 16 Μαρτίου, οι διασταυρώσεις στοιχείων δεν έχουν ολοκληρωθεί από το υπουργείο Υγείας.

Και όλα αυτά τη στιγμή που γίνεται λόγος πως θα "τιμωρηθούν" και θα υπάρξουν βαριές κυρώσεις. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό τη Τρίτη, χιλιάδες πολίτες φοβούμενοι για τις κυρώσεις έσπευσαν σε διευθύνσεις πρόνοιας ζητώντας να επιστρέψουν τα χρήματα που παράνομα έχουν λάβει.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση γιατρού στην Αθήνα που ζήτησε να επιστρέψει τα χρήματα από το επίδομα της μητέρας του που είχε πεθάνει πριν από 10 χρόνια.

Ωστόσο, ο υφυπουργός Υγείας, Μάρκος Μπόλαρης, εμφανίστηκε αντίθετος στην επιστροφή χρημάτων από δικαιούχους επιδομάτων χωρίς το απαραίτητο νομικό πλαίσιο, τονίζοντας ότι δεύτερη συναλλαγή κάτω από το τραπέζι δεν πρόκειται να γίνει.

Τέλος, σημειώνεται πως από την απογραφή έχουν εξοικονομηθεί 110 εκατ. από τα 920 εκατομμύρια που προβλέπονταν για τα προνοιακά επιδόματα.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου