ataktesfones@gmail.com

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

"Φτωχά" τα αποτελέσματα της επιχείρησης-"σκούπα" κατά των λαθρομεταναστών

Ελάχιστο είναι τελικά το ποσοστό των ατόμων που συνελήφθησαν μετά τη χθεσινή επιχείρηση «σκούπα» στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, στην οποία συμμετείχαν 403 αστυνομικοί αποδεικνύοντας ότι σπάνια τέτοιες επιχειρήσεις φέρνουν αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Αστυνομία για τη χθεσινή ημέρα, μετά την διενέργεια στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων με τη συμμετοχή αστυνομικών από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, μόνο 20 περιπτώσεις κατέληξαν σε σύλληψη από τις 1.656 που ελέγχθηκαν.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών δράσεων, ελέγχθηκαν:
...1.656 άτομα, από τα οποία 359 ημεδαποί και 1.297 αλλοδαποί. Προσήχθησαν για έλεγχο νομιμοποιητικών εγγράφων τους 781 αλλοδαποί, καθώς και 30 ημεδαποί για έλεγχο της δικαστικής τους ταυτότητας, ενώ συνελήφθησαν 20 άτομα από τα οποία 11 για ναρκωτικά, 2 για κλοπές, δύο για καταδικαστικές αποφάσεις, ένας για παράβαση του νόμου περί όπλων και τέσσερις για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Επίσης, συντάχθηκαν 6 εκθέσεις Αρχής σε βάρος ισάριθμων αλλοδαπών γυναικών για παράβαση του Ν. περί εκδιδομένων προσώπων, ενώ βρέθηκαν δύο κλεμμένα οχήματα.

Επιπλέον, για τη συγκρότηση μεικτών κλιμακίων αντιμετώπισης του παρεμπορίου, διατέθηκαν 116 αστυνομικοί, οι οποίοι πραγματοποίησαν ελέγχους σε διάφορες περιοχές του κέντρου της Αθήνας και περιμετρικά του Οικονομικού Πανεπιστημίου (ΑΣΟΕΕ) και της Νομικής Σχολής.

Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών, προσήχθησαν συνολικά 208 αλλοδαποί, κατασχέθηκαν 4.685 τεμάχια ειδών παρεμπορίου, 1,8- γραμμάρια ηρωίνης και 16 ναρκωτικά δισκία.

Επίσης, συνελήφθησαν 5 αλλοδαποί από τους οποίους ένας για ναρκωτικά και τέσσερις για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου