ataktesfones@gmail.com

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Αυτοί κατέστρεψαν την Ελλάδα και μας έσυραν στο ΔΝΤ



Φαγωμάρα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για το ποιος είναι ο λιγότερο... κωλοτούμπας!

Φούσκωσαν το έλλειμμα, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να εμφανίζει δυσμενέστερα οικονομικά στοιχεία από τα πραγματικά, δεν έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα, υπονόμευσαν την οικονομία της χώρας. Πρέπει να καθίσουν άμεσα - ΧΘΕΣ - στο σκαμνί και να απολογηθούν. Κι αν πιστεύουν ότι είναι "καθαροί" πρέπει οι ίδιοι να το απαιτήσουν, για να ξεπλύνουν κάθε υπόνοια που δικαιολογημένα έχουν οι πολίτες εναντίον τους...

Σύμφωνα με το πόρισμα της Εξεταστικής, ο κ. Παπαθανασίου «δεν προέβη, ως όφειλε, στη λήψη, από την αρχή του έτους, διαρθρωτικών και άλλων μέτρων ικανών να μετριάσουν ή και να ανατρέψουν τη δυναμική διόγκωσης του ελλείμματος» και «αποσιώπησε την πραγματική εικόνα της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας», προκειμένου να παραπλανήσει την ελληνική κοινή γνώμη ενόψει των εκλογών.

Αντίθετα, ο διάδοχός του, υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου «εντατικοποίησε την προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής για το τελευταίο δίμηνο του 2009, στα πλαίσια όμως των τότε δεδομένων, λαμβάνοντας μέτρα ύψους 1 δισ. ευρώ και προέβη στη λήψη δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μέτρων για το επόμενο έτος, κατά την κατάρτιση του Προϋπολογισμού του 2010, σε συνεννόηση και με τους εταίρους μας»., αναφέρεται στο πόρισμα.

Η Εξεταστική Επιτροπή, δεν διαπιστώνει παραποίηση των δημοσιονομικών στοιχείων κατά κανέναν τρόπο και εκτιμά πως οι διαμάχες στο εσωτερικό του ΔΣ της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ήσαν προσωπικής φύσεως και ουδόλως επηρέασαν την ποιότητα της εργασίας της, η οποία άλλωστε επικυρώθηκε και από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat).

Στο πόρισμα του ΛΑΟΣ, που υπογράφει ο Αθανάσιος Πλεύρης, διατυπώνονται ευθύνες τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και τη ΝΔ.

Στη ΝΔ γιατί καθυστέρησε να πάρει μέτρα αν και γνώριζε την κατάσταση και στο ΠΑΣΟΚ γιατί ενώ και αυτό ήταν γνώστης καθυστέρησε να πάρει μέτρα στο πρώτο τρίμηνο της διακυβέρνησής του. Ο κύριος Πλεύρης εκτιμά ότι συγκεκριμένες ευθύνες σε πρόσωπα θα μπορεί να αποδώσει μια άλλη επιτροπή που θα μελετήσει εμπεριστατωμένα το υπάρχον υλικό της επιτροπής.

Στην Εξεταστική Επιτροπή αρνήθηκαν από την αρχή να μετάσχουν η Νέα Δημοκρατία και το ΚΚΕ, ενώ στη συνέχεια αποχώρησε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης και ο ανεξάρτητος βουλευτής Π. Κουρουμπλής. Σύμφωνα με πληροφορίες, δικές της πορισματικές θέσεις θα δημοσιοποιήσει και η ανεξάρτητη βουλευτής Έλσα Παπαδημητρίου.

Αντίδραση Παπαθανασίου: Υποτιμούν τη νοημοσύνη της κοινωνίας
«Αυτοί που οδήγησαν την Ελλάδα σε απώλεια εθνικής κυριαρχίας, στη φτώχεια και στην ανεργία, προκαλούν για μια ακόμα φορά. Υποτιμούν τη μνήμη και τη νοημοσύνη της ελληνικής κοινωνίας», τονίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών επί κυβερνήσεως ΝΔ Γιάννης Παπαθανασίου, σε δήλωσή του για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής.

«Το 2009, η ΝΔ, παρά τα λάθη και τις καθυστερήσεις, είπε την αλήθεια. Ζήτησε την ψήφο των πολιτών για να λάβει άμεσα μέτρα μείωσης του ελλείμματος. Ενώ το ΠΑΣΟΚ ζήτησε την ψήφο των πολιτών με το σύνθημα "λεφτά υπάρχουν" και με ψεύτικες υποσχέσεις για αυξήσεις μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Παπαθανασίου και καταλήγει:

«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Κάποιοι πήραν το κόστος να πουν την αλήθεια και κάποιοι, ενώ την ήξεραν, είπαν ψέματα. Οι πολίτες ξέρουν, κρίνουν και σε αυτές τις εκλογές θα αποδώσουν τις πολιτικές ευθύνες που αναλογούν στον καθένα».

Εντονη ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας που δια του εκπροσώπου της Γιάννη Μιχελάκη επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ για το πόρισμα της εξεταστικής:

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Μιχελάκης αναφέρει:

Ο κ. Βενιζέλος οφείλει, σήμερα, να απολογηθεί για αυτά που διέπραξε η Επιτροπή Προστασίας των κυρίων Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου.

Οι βουλευτές του στη, δήθεν, “Εξεταστική”, δικαίωσαν τις ενστάσεις που είχε αναπτύξει, από την αρχή, η ΝΔ και απέδειξαν ότι εκτελούσαν διατεταγμένη κομματική εντολή, κουκουλώματος και διαστρέβλωσης, στην οποία ταιριάζει μια και μόνο λέξη: Ντροπή.

Αγνόησαν το πόρισμα του Οικονομικού Εισαγγελέα, που ζητούσε να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου για το φούσκωμα του ελλείμματος του 2009, με την αυθαίρετη ένταξη των ΔΕΚΟ και υπέγραψαν ένα προκατασκευασμένο κείμενο, προεκλογικής σκοπιμότητας, άσχετο με την υπόθεση που, δήθεν, θα διερευνούσαν.

Αγνόησαν τις καταγγελίες των μελών του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ - μελών που οι ίδιοι διόρισαν - για την αυθαιρεσία που διέπραξε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Αγνόησαν αδιάσειστα στοιχεία, όπως οι αποκαλύψεις για μυστική αλληλογραφία του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ με το ΔΝΤ.

Αγνόησαν ευρωπαϊκά κείμενα, που επισημαίνουν ότι η ένταξη των ΔΕΚΟ δεν αποτελεί ευρωπαϊκή πρακτική.

Αγνόησαν το πόρισμα της Επιτροπής που συγκρότησε η ίδια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για να αξιολογήσει το έλλειμμα του 2009.

Αρνήθηκαν να καλέσουν μάρτυρες που γνωρίζουν την αλήθεια.

Κατέληξαν σε ένα κείμενο οπερέτα, που συνιστά πρόκληση για τους Έλληνες, οι οποίοι απαιτούν - και δικαιούνται - να μάθουν όλη την αλήθεια.

Μπροστά σ' όλα αυτά, η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει τις ανεκδιήγητες πρακτικές του ΠΑΣΟΚ και επαναλαμβάνει τη δέσμευση του Προέδρου της Αντώνη Σαμαρά ότι - αμέσως μετά τις εκλογές - θα προχωρήσει στη σύσταση μιας και μόνον Εξεταστικής, που θα διερευνήσει το πώς έσυραν τη χώρα στο μνημόνιο»

ΠΑΣΟΚ: Προκαλεί λύπη η στάση της ΝΔ
Απαντώντας, το ΠΑΣΟΚ χαρακτηριίζει απογοητευτικό για τη Νέα Δημοκρατία το γεγονός να μην έχει συνειδητοποιήσει τις ευθύνες της για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό και την οικονομική κρίση. Σε σχετική ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά αναφέρει:

«Προκαλεί λύπη, η στάση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στο πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής.
Προκαλεί λύπη, ότι το τόσο σοβαρό θέμα της αξιοπιστίας των στοιχείων και του κύρους της χώρας, η Νέα Δημοκρατία θέλει να το μετατρέψει σε πεδίο μικροκομματικής διαμάχης.
Προκαλεί λύπη, να αμφισβητεί μια μείζονα διαδικασία της Βουλής, την οποία επιδεικτικά αγνόησε και από την οποία απείχε.
Είναι απογοητευτικό να μην έχει ακόμη συνειδητοποιήσει τις ευθύνες της για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό και την οικονομική κρίση.
Ο ελληνικός λαός έχει κουραστεί. Δεν αντέχει να παρακολουθεί άλλο στείρες κομματικές αντιδικίες γύρω από την κατανομή της ευθύνης του παρελθόντος.
Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να παρακολουθήσει τη ΝΔ σε αυτή την άγονη αντιπαράθεση.
Η ευθύνη του μέλλοντος είναι αυτή που έχει σημασία και σε αυτήν πρέπει να επιμείνουμε.
Αυτήν αφορούν τα μεγάλα και κρίσιμα διλήμματα των επικείμενων εκλογών».

Ελσα Παπαδημητρίου: Αδικο να προσωποποιηθούν οι ευθύνες

H Έλσα Παπαδημητρίου, στη δική της πορισματική έκθεση ως μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής, αναφέρει πως «θα ήταν άδικο να προσωποποιηθούν οι ευθύνες για τους υπουργούς Οικονομικών, όταν αφ' ενός οι φερόμενες ως παραλήψεις του Γιάννη Παπαθανασίου, οφείλονται κυρίως στην τροφοδοσία στοιχείων, ή στις επιλογές άλλων υπουργείων, και όταν αφετέρου η καλλιέργεια κλίματος παροχών από το ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να βαρύνει μόνον τον Γεώργιο Παπακωνσταντίνου, αφού αποτελούσαν συλλογικότερες και προγραμματικές επιλογές».

Ως εκ τούτου, οι πολιτικές ευθύνες επιμερίζονται «και στις δύο κυβερνήσεις που 2009», «σε όλους τους πολιτικούς της τελευταίας τριακονταετίας, συμπεριλαμβανομένων των κομμάτων της αριστεράς, που μόνο πλειοδοτούσαν σε παράλογες διεκδικήσεις καλλιεργώντας μια νοοτροπία άρνησης και παρεμπόδισης, κάθε προσπάθειας εκσυγχρονισμού και αναδιάρθρωσης των κακώς εχόντων» - ενώ ευθύνες έχουν και οι κοινοτικές υπηρεσίες, «που γνώριζαν, ή όφειλαν να γνωρίζουν την πραγματική κατάσταση της Ελλάδας, όπως και κάθε χώρας-μέλους».

ΔΗΜΑΡ: Διαχρονικές πολιτικές ευθύνες

Πολιτικές ευθύνες στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, για την διόγκωση ενός «αδηφάγου πολιτικοκρατικού συστήματος και μιας μεταπρατικής εισαγωγικής οικονομίας που οδήγησαν στον υπέρμετρο δανεισμό», επιρρίπτουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές και μέλη πλέον της «Δημοκρατικής Αριστεράς», Οδυσσέας Βουδούρης και Ηλίας Θεοδωρίδης, στις πορισματικές τους θέσεις για το έλλειμμα του 2009.
Τα δύο μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής, στηλιτεύουν και τους χειρισμούς των δύο κυβερνήσεων του 2009 απέναντι στην οικονομική κρίση, αν και απαλλάσσουν την κυβέρνηση Παπανδρέου από ευθύνες αναφορικά με την καταγραφή του ελλείμματος, επισημαίνοντας πως «οι ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες, μπορεί να αφορούν σ' αυτούς που δημιούργησαν τα ελλείμματα και όχι σ' αυτούς που τα κατέγραψαν».
Ως ενδεικτικά, των διαχρονικών ευθυνών, οι κ.κ. Θεοδωρίδης και Βουδούρης, καταγγέλλουν «την σκανδαλώδη διαχείριση των διαρκώς αυξανόμενων δαπανών της πενταετίας Αβραμόπουλου στην υγεία, για την οποία δεν ζητήθηκαν ποτέ ευθύνες από την κυβέρνηση Παπανδρέου, τις υπερτιμολογήσεις στον τομέα των δημοσίων έργων, ολόκληρο το σύστημα κρατικών χρηματοδοτήσεων κάθε λογής προγραμμάτων, καθώς και την κατάρρευση και διαφθορά των φοροεισπρακτικών μηχανισμών της χώρας, το λαθρεμπόριο καυσίμων που έμεινε άθικτο και τη διαχρονικά ανεξέλεγκτη συσσώρευση πλούτου και το μαύρο χρήμα της παραοικονομίας».
planet-greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου