ataktesfones@gmail.com

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Κυπρία ΥΠΕΞ: "Η Τουρκία είναι τραμπούκος"

Σκληρή κριτική δέχθηκε η Τουρκία από την Κύπρια ΥΠΕΞ κ.Ερατό που την χαρακτήρισε τραμπούκο και σχολίασε την στάση που κρατάει η Τουρκία απέναντι στην Κύπρο και τις γεωτρήσεις φυσικού αερίου.

Κατηγόρησε την Τουρκία ότι διαπράττει τραμπουκικές ενέργειες στην ανατολική Μεσόγειο τους τελευταίους μήνες, κάτι που θεωρεί ανεπίτρεπτο. Ο λόγος για την Κύπρια ΥΠΕΞ κ.Ερατό που δήλωσε ''Πιστεύω πως η Τουρκία απέτυχε.Όπως ξέρετε η Noble Energy συνεργάζεται με την Κύπρο και το Ισραήλ και φυσικά θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με εμάς στο μέλλον.''

Και χαρακτήρισε τραμπούκο την Τουρκία λέγοντας...
...''Είναι απαράδεκτη συμπεριφορά εκ μέρους της Τουρκίας. Είναι  τραμπούκικη συμπεριφορά'' σχολιάζοντας την έντονη στρατιωτική παρουσία που διατηρεί η Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο αλλά και τις διάφορες βόλτες των φρεγατών της που περνάνε μέσα στην ΑΟΖ της Κύπρου και σε απόσταση αναπνοής από τα κοιτάσματα σε μια προσπάθεια να εκφοβίσουν την ελληνοκυπριακή πλευρά καθώς και το Ισραήλ ώστε να κάνουν πίσω στις γεωτρήσεις.

Φυσικά κανένα αντίκτυπο δεν είχαν, καθώς η Κύπρος συνεχίζει κανονικά και αρχίζει και τον δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων για 12 οικόπεδα εντός της ΑΟΖ της που πρόκειται να προσελκύσουν πάρα πολλές εταιρίες που βλέπουν την Κύπρο ως το νέο Έλ Ντοράντο,μια πραγματική ευκαιρία που θα αποδώσει τεράστια κέρδη σε όσες εταιρίες κερδίσουν τον διαγωνισμό και εκμεταλλευτούν τα κυπριακά κοιτάσματα.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου