ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Reuters: Με νέα μέτρα λιτότητας πέφτει η κυβέρνηση


Reuters: Με νέα μέτρα λιτότητας πέφτει η κυβέρνηση
H Ελλάδα δεν έχει κάνει ούτε τις μισές μεταρρυθμίσεις απ΄ όσες απαιτούνται αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters.
Ο αρθρογράφος του πρακτορείου αναφέρει ότι η κυβέρνηση δεν έχει κάνει αρκετά για να εκθέσει τα κατεστημένα που «πνίγουν» την οικονομία, ενώ συμπληρώνει ότι δεν έχει παταχθεί η φοροδιαφυγή και δεν έχουν προχωρήσει και οι ιδιωτικοποίησεις της περιουσίας του Δημοσίου.
«Αν η τρόικα επιβάλλει νέα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα, ο εύθραυστος κυβερνητικός συνασπισμός του Αντώνη Σαμαρά θα καταρρεύσει», αναφέρει το άρθρο τονίζοντας πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει την ελληνική κρίση σε νέα φάση.
«Η κυβέρνηση δείχνει διχασμένη για το πώς να χειριστεί τις συζητήσεις με την Τρόικα» αναφέρει ο αρθρογράφος, ενώ συμπληρώνει ότι «το καλύτερο στοίχημα για την κυβέρνηση είναι να διαχωρίσει ρητά τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις από τη λιτότητα και να πείσει τους δανειστές ότι η προσπάθειά της για μεταρρυθμίσεις είναι σοβαρή ενώ η λιτότητα δεν είναι απαραίτητη».
Από  τα "βέλη" του αρθρογράφου του Reuters, Χιούγκο Ντίξον δεν  γλίτωσε ούτε ο Αλέξης Τσίπρας, για τον οποίο αναφέρει: «Αν και ο Αλέξης Τσίπρας έχει κατεβάσει τους τόνους στην πολεμική αντιτροϊκανή ρητορική του, θα δυσκολευθεί να ελέγξει το κόμμα του εάν προχωρήσει σε πολλούς συμβιβασμούς με τους πιστωτές της χώρας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου