ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

ΝΕΟ “ΜΑΚΕΛΕΙΟ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ. ΖΗΤΑΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ! ΣΗΜΕΡΑ Η “ΚΗΔΕΙΑ” ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ…

troika

Το απόγευμα είναι το δεύτερο ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους τροικανούς αφού η συζήτηση δεν έκλεισε ούτε για τις απολύσεις, ούτε για τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων του δημοσίου.
Το εν λόγω ραντεβού είναι ένα από τα πιο κρίσιμα αφού είναι αυτό που θα κρίνει το μέλλον περίπου 15.000 υπαλλήλων αφού αφορά στο επόμενο κύμα διαθεσιμότητα 12.500 ατόμων, αλλά και τις υπόλοιπες από τις 4.000 απολύσεις που απομένουν για το 2013.
Η τρόικα πιέζει και θέλει απαντήσεις. “Πείτε μας εδώ και τώρα ποιοι και από που θα αποχωρήσουν”
Από την μεριά του το υπουργείο έχει δείξει τους υπαλλήλους που θα βγουν σε διαθεσιμότητα. Είναι αυτοί από τους οργανισμούς των ΟΤΑ, που θα σηκώσουν το μεγάλο βάρος.
Η διαδημοτική κινητικότητα ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη…Τα πράγματα όμως δεν θα μείνουν εκεί .Αυτό είναι μάλλον μόνο η αρχή!
Επίσης θα πρέπει να γίνει πιο σαφής ο χρόνος μέσα στον οποίο θα πρέπει να ολοκληρωθεί η επόμενη φάση της κινητικότητας. Η κυβέρνηση ζητά μια παράταση του χρόνου για την καλύτερη αξιολόγηση μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου ή τον Μάρτιο.
 Αγκάθι οι απολύσεις
Η ελληνική πλευρά ζητά να συμπεριληφθούν σε ετούτο το κύμα (μένουν 2.000 ως τα τέλη του έτους) οι πιθανές απολύσεις που θα προκύψουν στην αμυντική βιομηχανία, αλλά και στο επόμενο κύμα των 11.000 μέσα στον επόμενο χρόνο οι απολύσεις των συμβασιούχων που παραμένουν στο δημόσιο παρά το γεγονός ότι έχουν λήξει οι συμβάσεις τους εκμεταλλευόμενοι αποφάσεις δικαστηρίων πως εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Αν η τρόικα συμφωνήσει και στα δύο η κυβέρνηση υπολογίζει ότι θα εξασφαλίσει περίπου 4.500 με 5.000 απολύσεις. Τι θα γίνει όμως με τις άλλες 7 με 8.000 απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων;
Σήμερα επίσης θα συζητηθεί και το εάν και πότε οι εκπρόσωποι των δανειστών θα επανέλθουν στην Αθήνα, αφού εκ των πραγμάτων, οι συζητήσεις θα διακοπούν λόγω της συνεδρίασης του Eurogroup στις 14 Νοεμβρίου.
makeleio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου