ataktesfones@gmail.com

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Έκθεση IPRI : Το Ισραήλ παράγει 10-15 ατομικές βόμβες το χρόνο

Σύμφωνα με το περιοδικό Άμυνας Jane Weekly, το Ισραήλ πέραν των βιολογικών και πυρηνικών όπλων αναπτύσσει επίσης πολύ εξελιγμένα είδη χημικών όπλων και αρνείται να υπογράψει οποιαδήποτε διεθνή συμφωνία που θα επιτρέψει στους παρατηρητές του ΟΗΕ την επιθεώρηση των πυρηνικών, χημικών και βιολογικών του όπλων αναφέρει τοwww.korrespondent.eu/ .

Επιπλέον , το δημοσίευμα αναφέρει ότι το Ισραήλ είναι η μόνη πυρηνική δύναμη στη Μέση Ανατολή , η οποία έχει στην διάθεση της... μεταξύ 100 και 300 πυρηνικών κεφαλών (μαζί με τους βαλλιστικούς πυραύλους , πυραύλους cruise και βομβαρδιστικά αεροσκάφη ικανά να μεταφέρουν τέτοιου είδους όπλα ) .

Σύμφωνα με το ινστιτούτο International Peace Research Institute στην Στοκχόλμη το Ισραήλ παράγει σήμερα 690 με 950 κιλά πλουτωνίου και συνεχίζει να παράγει όσο χρειάζεται για να κατασκευάζει κάθε χρόνο 10 με 15 βόμβες του ίδιου τύπου με αυτές που έπεσαν στο Ναγκασάκι .Επίσης η χώρα αυτή δεν έχει υπογράψει τη Συνθήκη για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων , ή την Σύμβαση για την απαγόρευση των βιολογικών όπλων .
Σύμφωνα πάντα με την ιδία έκθεση, το Ισραήλ παράγει επίσης τρίτιο – ένα ραδιενεργό αέριο που χρησιμοποιείται για την κατασκευή πυρηνικών κεφαλών νετρονίων , οι οποίες πραγματοποιούν λιγότερη ραδιενεργό μόλυνση στο περιβάλλον , αλλά έχουν υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας.
Σύμφωνα με τα ευρήματα από τις εκθέσεις των διαφόρων διεθνών οργανισμών , στις οποίες αναφέρεται και η ισραηλινή εφημερίδα Ha’aretz , τα βιολογικά και χημικά όπλα αναπτύσσονται και κατασκευάζονται από το Ινστιτούτο Βιολογικών Ερευνών , στο Ness Ziona , κοντά στο Τελ Αβίβ .
Επισήμως μέρος του ινστιτούτου ( 160 ερευνητές και 170 τεχνικοί ) συμμετέχει στην έρευνα στους τομείς της βιολογίας , της χημείας , βιοχημείας , της βιοτεχνολογίας , της φαρμακολογίας , της φυσικής και άλλων επιστημονικών κλάδων .
Το ίδρυμα αυτό , μαζί με το πυρηνικό κέντρο στη Ντιμόνα , είναι «μία από τις πιο μυστικοπαθείς οργανώσεις στο Ισραήλ » και τελεί υπό την άμεση εποπτεία του ίδιου του Ισραηλινού Πρωθυπουργού .
Μεγαλύτερη μυστικότητα περιβάλλει τις έρευνες για τα βιολογικά όπλα , τα βακτήρια και ιούς που μπορεί να εξαπλωθούν «στο στρατόπεδο του εχθρού» και να προκαλέσουν επιδημία . Μεταξύ αυτών είναι οι οργανισμοί που προκαλούν βουβωνική πανώλη ( » Μαύρος Θάνατος » του Μεσαίωνα ) και αιμορραγικού πυρετού (ιός Έμπολα) – μολυσματική , θανατηφόρα και σχεδόν ανίατη συνεχίζει το δημοσίευμα.
Με την ανάπτυξη της βιοτεχνολογίας έχει καταστεί δυνατή η δημιουργία νέων τύπων παθογόνων ιών που μπορούν να επηρεάσουν τον πληθυσμό που δεν έχουν εμβολιασθεί με ειδικό εμβόλιο. Υπάρχουν πειστικές αποδείξεις ότι το Ισραήλ αναπτύσσει βιολογικά όπλα ικανά να καταστρέψουν το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα . Επισήμως , το Ισραηλινό Ινστιτούτο διεξάγει έρευνα των εμβολίων κατά των ιών και των βακτηρίων , όπως ο άνθρακας , αλλά στην πραγματικότητα πίσω από όλα αυτά ευρίσκεται έρευνα που χρηματοδοτείται με «κατεύθυνση» την ανάπτυξη νέων παθογόνων ιών για στρατιωτικούς σκοπούς υπογραμμίζει το άρθρο.
Ακριβώς το ίδιο τέχνασμα χρησιμοποιείται και από τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και άλλες χώρες για να παρακάμψουν τη συμφωνία που απαγορεύει την ανάπτυξη των βιολογικών και χημικών όπλων . Το ισραηλινό σχέδιο έρευνας αυτών των ιών ήρθε στην επιφάνεια χάρη εν μέρει στην έρευνα που διεξήχθη από επιστήμονες της Δανίας αλλά και του δημοσιογράφου Karel Knip .
Επιπλέον , έγινε γνωστό ότι οι τοξικές ουσίες που αναπτύχθηκαν από αυτό το ίδρυμα , χρησιμοποιήθηκαν για τη δολοφονία της παλαιστινιακής ηγεσίας.
Υπάρχουν ιατρικές αποδείξεις ότι στην Λωρίδα της Γάζας και στο Λίβανο , τα ισραηλινά στρατεύματα χρησιμοποίησαν ένα νέο τύπο βιολογικού όπλου το οποίο αφήνει το σώμα του θύματος ανέπαφο εξωτερικά , αλλά όταν διεισδύει στο εσωτερικό , καταστρέφει τον μυϊκό ιστό , το ήπαρ , τους χαρακτήρες των οστών , και «αλλάζει» το αίμα . Αυτό είναι δυνατό μόνο με την χρήση με τη νανοτεχνολογίας.
Η Ιταλία συμμετέχει επίσης στην ανάπτυξη των όπλων αυτών , ως μέρος της συμφωνίας για στρατιωτική συνεργασία , και αποτελεί τον Ευρωπαίο συνεργάτη του Ισραήλ στους τομείς έρευνας και ανάπτυξης βιολογικών όπλων .
Στον τελευταίο Κρατικό Προϋπολογισμό στην Ιταλία εδόθη το ποσό των 3.000.000€ για την διεξαγωγή της ιταλο -ισραηλινής κοινής έρευνας στο τομέα των βιολογικών όπλων . Όπως αναφέρεται σε μία από τις τελευταίες παραστάσεις του Farnesina Palace (όπου βρίσκεται το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας ) , αυτή η έρευνα πραγματοποιείται προκειμένου να βρεθούν » νέες προσεγγίσεις για την καταπολέμηση παθογόνων παραγόντων , που δεν επιδέχονται θεραπείας . »
ΠΗΓΗ http://korrespondent.eu/ekonomika/obschestvo-ekonomika/1070562
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

greeknation

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου