ataktesfones@gmail.com

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Επιπλέον φόροι και σε κινητό πλούτο! Θέλουν να γονατίσουν τους πάντες…

Και ενώ εντός Η.Π.Α. δόθηκε προσωρινή παράταση στην διαμάχη των παγκόσμιων συμφερόντων, στην Ευρώπη το ΔΝΤ απαιτεί έξτρα χρήματα για να «σωθούν» χώρες της Ευρωζώνης που έχουν ανάγκη. Που θα βρεθούν τα χρήματα; Μα από όλους εμάς: Μια έκτακτη φορολόγηση της τάξεως του 10% στον «καθαρό πλούτο» θα μπορούσε να συμβάλλει καθοριστικά στην μείωση του χρέους των χωρών της ευρωζώνης, σημείωσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε έκθεση εργασίας με τίτλο Fiscal Monitor.

Όπως αναφέρει το Ταμείο, η έντονη επιδείνωση των δημοσίων οικονομικών σε πολλές χώρες έχει οδηγήσει σε αναβίωση του ενδιαφέροντος για έναν έκτακτο φόρο στον ιδιωτικό πλούτο, ως ένα μέτρο για την αποκατάσταση της βιωσιμότητας του χρέους. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα πάντα με το ΔΝΤ, ότι, προκειμένου να επιστρέψει υποτίθεται το χρέος στα (προ κρίσης) επίπεδα στα τέλη του 2007, απαιτείται κούρεμα-φόρος 10% στον «καθαρό πλούτο» των νοικοκυριών για 15 χώρες της ευρωζώνης.

Εν ολίγοις, πέραν από τα χαράτσια στα ακίνητα, θέλουν να κουρέψουν-φορολογήσουν καταθέσεις στην τράπεζα, χρεόγραφα (μετοχές, ομόλογα) και γιατί όχι τα μετρητά στο σπίτι καθώς και αντικείμενα αξίας (χρυσαφικά, κοσμήματα). Που θα γνωρίζουν τον κινητό πλούτο εντός σπιτιού; Μα από το 2014 η δήθεν φιλελεύθερη κυβέρνηση της Ελλάδας θα εισάγει το σοβιετικού τύπου περιουσιολόγιο (διαβάστε παλαιότερη ανάρτησή μας εδώ), στο οποίο οι πολίτες θα είναι υποχρεωμένοι  να δηλώνουν τα πάντα, ειδάλλως θα φορολογούνται βάσει τεκμηρίων που θα ορίζει το κράτος.

Στην συγκεκριμένη προοπτική θα περιλαμβάνονται, εννοείται, και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπου κινητός πλούτος θεωρούνται τα εμπορεύματα και τα χρήματα που βρίσκονται στο ταμείο. Μία επιπλέον δηλαδή επιβάρυνση για τους μικρομεσαίους μαγαζάτορες με απόρροια το λουκέτο και σε άλλα καταστήματα. Όσοι δεν έχουν να πληρώσουν, τι θα κάνουν; Θα οδηγηθούν σε φόρο-φυλακές;
Νέα χτυπήματα λοιπόν κυρίως εναντίον της μεσαίας αστικής τάξης, την οποία και το κατεστημένο θέλει να «εξολοθρεύσει», καθότι, ως γνωστόν, αποτελεί το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας και στα σπλάχνα της υπάρχουν άτομα που, λόγω οικονομικής ευχέρειας, δύνανται να αντισταθούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην παγκοσμιοποιητική λαίλαπα. Στόχος να εξαντληθούν σιγά-σιγά όλων τα αποθέματα!

Ψάχνουμε τελικά να βρούμε τα μέτρα ανάπτυξης και ενίσχυσης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, τα οποία υπόσχονταν και υπόσχονται στην Συγγρού. Με αυτή την λογική θα μπορούσαν σε επίπεδο οικονομίας να συνεργαστούν όλοι με όλους στην Βουλή, καθώς η σοβιετική νοοτροπία φαίνεται να διέπει πλέον όλα τα εκεί κόμματα.

Τέλος, αντιλαμβάνεστε ότι μπορεί να υπάρχουν επιμέρους διαφωνίες πάνω σε κάποια θέματα, εντούτοις οι παγκοσμιοποιητές συμφωνούν σε ένα: Οι πολίτες πρέπει να «στριμωχτούν» και άλλο, τόσο οικονομικά όσο και κοινωνικά!


ΠΥΓΜΗ.gr

Πηγή: http://www.logiosermis.net/2013/10/blog-post_4804.html#ixzz2iT6nalYF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου