ataktesfones@gmail.com

Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013

ΜΠΛΟΦΑΡΟΥΝ;;;; Ποιοι και γιατί σπρώχνουν την Ελλάδα στις κάλπες ;;;


Τα τελευταία 24ωρα, ξεχώρισε ο απρόκλητος αλλά ιδιαίτερα προκλητικός υπαινιγμός του ισχυρού άνδρα της ΕΚΤ Γκ. Άσμουσεν, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ προανήγγειλε την λήψη νέων μέτρων για την χώρα μας.

Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να κρατήσει χαμηλούς τόνους και να καθησυχάσει τον ελληνικό λαό ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ληφθούν νέα μέτρα, οι δανειστές μας εκτραχύνονται όλο και περισσότερο.
Δείχνουν να αδιαφορούν πλήρως για τον πολιτικό αντίκτυπο που έχουν στο εσωτερικό της χώρας οι δηλώσεις τους που μοιάζουν ιδιαίτερα απειλητικές ως προς την ανάγκη λήψης νέων επώδυνων μέτρων για την Ελλάδα.

Τίθεται λοιπόν το ερώτημα: τι συμβαίνει;
Για ποιο λόγο προκαλούν δημιουργώντας πρόσθετα πολιτικά εμπόδια σε μία κυβέρνηση, όπως του Σαμαρά, την οποία υποτίθεται είναι διατεθειμένοι να υποστηρίξουν ώστε να φθάσει μέχρι τέλους…

Ξέρουμε ότι η άνοδος του Τσίπρα στην εξουσία ανησυχεί ιδιαίτερα τις Βρυξέλλες και τα κέντρα λήψης αποφάσεων του εξωτερικού.

Παρά την αισθητή διαφοροποίησή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ως προς την ρητορική που χρησιμοποιεί για το Μνημόνιο και την επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης της χώρας μας, η πραγματικότητα είναι πως οι δανειστές μας θεωρούν …...προς στιγμήν τον Αντώνη Σαμαρά ως τον μόνο αξιόπιστο συνομιλητή τους στο εσωτερικό της χώρας.Ας δούμε όμως μία άλλη παράμετρο, που πρέπει να κρατήσουμε στο μυαλό μας.
Όσοι είναι σε θέση να γνωρίζουν πληροφορίες μέσα από το ρεπορτάζ, αντιλαμβάνονται ότι ίσως πλέον οι δανειστές μας να μην φοβούνται την διενέργεια πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, τις οποίες μέχρι πρότινος ξόρκιζαν.
Ασφαλείς πληροφορίες λένε ότι υπάρχει ένα ευρύτερο σχέδιο μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και τον δανειστών της χώρας μας με απώτερο στόχο να στηθεί ένα σκηνικό σύγκρουσης ανάμεσα στις δύο πλευρές, και ως εκ τούτου να διευκολυνθεί ο Σαμαράς να προσφύγει σε εκλογές με το επιχείρημα ότι αντιστέκεται στις πιέσεις της Τρόικας.

Μία τέτοια εξέλιξη βολεύει τους δανειστές μας, οι οποίοι πιστεύουν ότι με βάσει και τις τελευταίες εξελίξεις με τις συλλήψεις των Χρυσαυγιτών και την εξάρθρωση της ακροδεξιάς στην Ελλάδα- σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα λέγονται από μέρους τους- ο Αντώνης Σαμαράς έχει κερδίσει εκλογικούς πόντους.
Τόσο στις Βρυξέλλες όσο και το Βερολίνο έχει διαμορφωθεί η πεποίθηση ότι “είναι απαραίτητη μία νέα λαϊκή εντολή προς τον Σαμαρά”. Με το έδαφος να προλειαίνεται για ένα νέο Μνημόνιο, από το εξωτερικό θεωρούν ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αναβαπτιστεί πολιτικά μέσω εκλογών, τις οποίες πιστεύουν ότι θα κερδίσει ο Σαμαράς.

Καλό θα ήταν λοιπόν να μην παίρνουμε τις μετρητοίς το σκηνικό που επιχειρείται να δημιουργηθεί.
Τα τελευταία χρόνια έχουν δει πολλά τα μάτια μας και έχουν ακούσει πολλά τα αυτιά μας, ώστε να είμαστε διπλά επιφυλακτικοί σε πολιτικά παιχνίδια που παίζονται όχι μόνο από την εγχώρια εξουσία στην Ελλάδα αλλά και με την συμμετοχή των ίδιων των δανειστών μας…

source

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου