ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Η Χρυσή Αυγή κλείνει τα ελληνοαλβανικά σύνορα, οργιάζουν τα σενάρια των αλβανικών ΜΜΕ (φωτο & βίντεο)

Δεν μας ενόχλησε κανένας λένε οι Αλβανοί μετανάστες




Μέλη της Χρυσής Αυγής συγκεντρώθηκαν σήμερα στην Κόνιτσα για να γιορτάσουν την 64η επέτειο της λήξης του εμφυλίου στο Γράμμο - Βίτσι.

Μέτα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα γεγονότα στην Πρεμετή και στην μνήμη του δολοφονηθέντος Αριστοτέλη Γκούμα και συνθήματα για την Βόρειο Ήπειρο συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στο ελληνικό τελωνείο της Κακαβιάς, διαμαρτυρία η οποία διήρκεσε από ό, τι είχε προβλεφθεί για 1 ώρα .


Πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις παρακολουθούσαν την κατάσταση και στις δύο πλευρές των συνόρων για αποφυγή τυχόν συγκρούσεων .Οι τελωνειακές αρχές για προληπτικούς λόγους σταμάτησαν να λειτουργήσουν περίπου μία ώρα και απαγορεύθηκε η διέλευση των μεταναστών στην Ελλάδα και το αντίστροφο .

Ενώ τα αλβανικά ΜΜΕ γράφουν: "Τα μέλη της Χρυσής Αυγής μπλοκάρουν τα σύνορα στους Αλβανούς μετανάστες ως αντίποινα για τα γεγονότα στην Πρεμετή και για διάφορα υβριστικά συνθήματα όπως..
"Πήρατε την Ορθόδοξη Εκκλησία στην Πρεμετή - Να απελαθούν οι Αλβανοί μετανάστες"
"Εκεί, εκεί, εκεί στην Πρεμετή θα σηκωθεί και πάλι σημαία ελληνική !

Οι Αλβανοί είναι σκυλιά, δεν τους θέλουμε στη χώρα μας. Θα τους κάψουμε "

Άλλη άποψη έχουν οι μετανάστες που κατόρθωσαν να περάσουν τα σύνορα που ομολόγησαν μπροστά στην κάμερα ότι η διαμαρτυρία της Χρυσής Αυγής δεν προκάλεσε προβλήματα .
«Υπήρξαν πολλές αστυνομικές δυνάμεις , αλλά δεν είχαμε προβλήματα », είπε μετανάστες . Είπαν επίσης ότι δεν γνώριζαν τους λόγους της διαμαρτυρίας .
« Είδαμε ομάδες αστυνομικών. Για μένα δεν χρειάζονταν να είναι » , είπε ένας άλλος μετανάστης
«Ήρθαμε από την Λευκάδα και είδα ένα λεωφορείο της αστυνομίας . Ακούσαμε ότι γίνετε διαμαρτυρία από την Χρυσή Αυγή» , είπε μια κυρία. .

« Δεν μας ενόχλησε κανένας» λέει στην κάμερα άλλος ένας μετανάστης.

Δείτε βίντεο από αλβανικό κανάλι

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου